«Змусило згадати свій досвід перших післяокупаційних місяців на Київщині»: Костянтин Грубич поділився враженнями про фільм Хазяїн 2. На своїй землі

Ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич поділився своїми враженнями від перегляду фільму Хазяїн 2. На своїй землі

13 жовтня відбулася прем'єра фільму Хазяїн 2. На своїй землі, виготовленого «Основа Фільм Продакшн» за підтримки USAID на телеканалі 1+1 Україна. Тепер стрічка ексклюзивно доступна на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ. 

Напередодні у київському кінотеатрі «Оскар» відбувся допрем'єрний показ стрічки за участю творчої команди, який відвідав і ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич. Своїми враженнями після перегляду він поділився у себе в соцмережах.

«Побачене пройняло, зрезонувало, змусило згадати свій досвід перших післяокупаційних місяців на Київщині… 

Не буду переказувати сюжет. Не бачивши першого сезону серіалу, можна починати з другої, бо сприймається як окрема історія, у якій все зрозуміло. Перед очима оживає печворк у мінорних тонах, де з різних клаптиків-доль-характерів мешканців одного українського села неподалік недружнього кордону складається цілісна картина перших днів повномасштабного вторгнення росії на нашу землю.

Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

Метаморфози з головним героєм і його найближчими родичами відбувається на тлі коротких сцен з іншими односельцями. Місцевий «олігарх» вмить стає безпомічним і безпорадним, влада і гроші до яких він звик, втратили свою силу. Залишилося лише почуття гідності й стрижень відповідальності за родину, за підлеглих, за свою землю врешті», – написав Костянтин Грубич.

«Місцевий «олігарх» вмить стає безпомічним і безпорадним, влада і гроші, до яких він звик, втратили свою силу»

За його словами, у фільмі багато символізму. Також ведучий відзначив хорошу акторську гру.

«Несподівана і дуже переконлива Ольга Сумська у ролі продавчині сільської крамниці, як завжди народний і чесний Віктор Жданов, не знайомий мені (пробачте!), але чудовий виконавець ролі сільського наївного, але чесного хлопця Толіка… Всі разом селяни не лише тло для родини Пузирів, а окремі живі люди, у яких багато хто з нас може пізнати себе або своїх сусідів», — прокоментував Грубич.

Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

Ворога в цьому серіалі, на думку Костянтина Грубича, показали доволі реалістично. А от Богдана Бенюка, який зіграв головного героя Терентія Пузиря, ведучий порівняв з Томом Генксом.  

«Вважаю, що Том Генкс позаздрив би роботі колеги»

Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

«Нарешті кілька слів про головного героя – Терентія Гавриловича Пузиря. Богдан Бенюк у його ролі, як на мене, епічний герой нашого часу, у якому видно силу, страх, любов, рішучість, готовність піти на смерть заради родини. Стежте за його очима, жестами, мімікою. Вважаю, що Том Генкс позаздрив би роботі колеги.

А фінальна пісня «Вівці мої вівці» у виконанні Бенюка – просто знахідка. До речі, саундтрек з оранжуванням культової мелодії «Ой у лузі червона калина» теж тужлива удача серіалу», – зауважив Костянтин Грубич.

Нагадаємо, що переглянути фільм «Хазяїн 2. На своїй землі» можна на Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «24 лютого 2024 року змінило все»: Богдан Бенюк розповів про свого персонажа у фільмі Хазяїн 2. На своїй землі та відповів, чому варто подивитись продовження історії про Терентія Пузиря

Більше новин