Однією з традиційних страв на велике церковне свято, Різдво Христове, є кутя. Це відварені у воді зерна з медом. Однак вона буває різного виду і, в залежності від свята, по-різному готується. Тож які є види куті та коли варто їх готувати?
Цей вид куті готується на Святвечір, 24 грудня. Вона має бути пісною, не можна додавати масло. Читайте рецепт: як приготувати багату кутю з пшениці.
Така готується перед Старим Новим роком (з 31 грудня на 1 січня). Її називають щедрою за те, що в неї не жалкують інгредієнти. Зазвичай туди й додають вершкове масло, також можна влити ложку коньяку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний різдвяний кекс із сухофруктами: рецепт від Руслана Сенічкіна
Її готують у переддень Водохреща, з 6 на 7 січня. Зазвичай її готують лише з зерна та меду.
Таку готують на похоронах або поминках і розводять з коливом, адже вона призначена для покійників.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний кекс штолен: 3 рецепти традиційної святкової випічки
Для куті можна використати такі крупи:
Головне, аби крупа була м’яка та розсипчаста. Її можна варити на воді, молоці або суміші з води та молока.
Дивіться, як Єгор Гордєєв приготував кутю до Щедрого вечора у студії Сніданку:
Loading...