Імбирне печиво на зимові свята: 4 рецепти приготування традиційної святкової випічки
Як приготувати імбирне печиво до новорічних свят? Рецепти традиційного та пісного імбирного печива.
Імбирне печиво традиційно готують на день Святого Миколая та до інших новорічних свят. Під час Різдвяного посту також можна готувати пісне імбирне печиво. Імбирне печиво буває дуже різним: із додаванням пряних спецій, таких, як імбир, часто – кориці, є різні варіації з медом, патокою. Імбирне печиво буває м'яке, вологе та сухе.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічне імбирне печиво від Валентини Хамайко
Імбирне печиво
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 200 г
- Куряче яйце 1 штука
- Цукор 1 склянка
- Розпушувач 1 чайна ложка
- Вершкове масло 100 г
- Тертий імбир 2,5 чайні ложки
- Молота кориця 1 чайна ложка
- Гвоздика 5 штук
- Мед 3 чайні ложки
- Молотий кардамон 1 чайна ложка
Рецепт приготування імбирного печива
1. Подрібнити у порошок спеції або взяти готові подрібнені, додати мелений імбир.
2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем.
3. В окремому посуді розтерти міксером розм'якшене масло та цукор.
4. Додати яйця та мед.
5. Борошно всипати в яєчно-масляну суміш і добре перемішати.
6. Добре вимісити тісто руками та відправити у холодильник на 1,5–2 години. Спочатку тісто буде трохи м'яким, але після холоду його можна спокійно розкатувати.
7. Тісто розкатати досить тонко і формами вирізати фігурки.
8. Деко змастити олією і викласти печиво. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Вийняти печиво слід, як верх почне коричневіти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний піст: пісні страви на кожен день (рецепти)
Пісне імбирне печиво
Інгредієнти
- 1,5-2 склянки борошна
- 7 ст л рослинної олії
- 150 мл води
- 2 ст л цукру
- 1 ч л розпушувача
- 2 ст л імбиру
- 1 ч л меленої кориці
- 1 ч л меленої гвоздики
Для пісної глазурі:
- сік лимона
- цукрова пудра
Рецепт приготування пісного імбирного печива
1. Змішуємо окремо сухі інгредієнти, акуратно вводимо воду та олію та вимішуємо тісто.
2. Розкатуємо тісто потрібної товщини та вирізаємо фігурки.
3. Застилаємо деко папером і викладаємо печиво. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин.
4. Прикрашаємо пісною глазур'ю: змішати цукрову пудру з лимонним соком та за допомогою кондитерського мішка зробити візерунки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикрашаємо ялинку та оформляємо святковий стіл: 5 незвичайних та стильних трендів
Імбирно-медове печиво від Євгена Клопотенка
Інгредієнти
- 350 г Борошно
- 150 г Цукор
- 150 г Мед (гречаний)
- 75 г Вершкове масло
- 1 ст. л. Коньяк (або ром)
- 1 ч. л. Розпушувач
- 1 ст. л. Какао
- ½ ч. л. Имбирь (молотий)
- ½ ч. л. Кардамон (молотий)
- 1 шт. Яйце
- 1 ст. л. Цукрова пудра
Рецепт приготування імбирно-медового печива від Євгена Клопотенка
1. У мисці з'єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. Додайте 1 ч. л. розпушувача і 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин.
2. Потім додайте в миску коньяк або ром (приблизно 1 ст. л.).
3. Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. Акуратно перемішайте.
4. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти - 350 г борошна, мелений імбир (½ ч. л.) і мелений кардамон (½ ч. л.).
5. Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини.
6. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. Можна використовувати будь-які інші форми.
7. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт імбирного печива, яким смакує Єлизавета ІІ на Різдво
М'яке імбирне печиво
Інгредієнти
- Масло вершкове 82,5% 170 г.
- Цукор 100 г
- Цукор тростинний 100 г
- Патока 100 г
- Яйце 1 шт
- Розпушувач щіпка
- Кориця 1 ч.л.
- Імбир 0,5 ч.л
- Борошно 280 г.
Рецепт приготування м'якого імбирного печива
1. Масло та яйця дістати заздалегідь з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
2. Об'єднати два види цукру: білий і тростинний, змішати з м'яким вершковим маслом. Додати теплу патоку.
3. Додати яйце, а потім борошно і сухі інгредієнти. Вийде м'яке пластичне тісто, воно може трохи липнути до рук.
4. Розділіть тісто на дві частини. Кожну скрутіть у ковбаску за допомогою силіконового килимка. Загорніть у килимок і приберіть у холодильник на 2 години.
5. Наріжте завтовшки сантиметр, скачайте руками в невелику кульку, обваляйте в цукрі.
6. Розкладіть на відстані один від одного на деко. Випікати за 165 градусів. Спочатку печиво сильно підніметься, але потім стане осідати, і в цей момент його необхідно дістати.
Дивіться, як приготувати капкейки "Морквяний рай":
Фото:
Pexels/lina-kivaka
Pexels/nicole-michalou
Pexels/Amnah Mohammad