#МояВійна: платформа, де кожен свідок вторгнення росії в Україну може написати свою історію, яку побачать громадяни всіх країн світу

Розробили додаток, куди можна викласти свою історію війни.

Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «Totonis» запустили міжнародну платформу #МояВійна, на якій кожен українець, свідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, може написати свою правдиву історію, викласти реальні факти та переживання. Ваш текст зможуть прочитати громадяни будь-якої країни рідною мовою, а також висловити свою підтримку реальними діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони могли в будь-який час нас розстріляти", — керівниця ТСН.ua розповідає, як вирвалася з Димера (окупований в перший день війни)

На платформу, крім вашої історії, можна додати відео або фото підтвердження військових злочинів російських військових в Україні. Мета цього проєкту — щоб історія кожного українця була почута, а також щоб світ знав правду про агресивні та жорстокі дії росії. Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики сказав:

Наразі свідками війни вже стали мільйони українців. Кожна з їх історій — вкрай важлива і має бути задокументована. Бо та реальність, з якою зараз стикаються жителі України є не тільки доказом агресії рф, а й доказом злочинів кремля проти людства та гуманності. Зараз ми знаходимося на передовій, і захищаємо не тільки нашу країну, а й весь цивілізований світ, кожного громадянина демократичних країн. Ми повинні поділитись зі світом тим, що переживаємо та відчуваємо. Кожна історія українців має бути почута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми стояли на колінах, щоб швидше впасти на підлогу і закрити вуха», — історія жительки Чернігова, якій вдалося евакуюватися під обстрілами

Марія Богуслав, Виконавчий директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти зазначила, що усі кореспонденти проходитимуть модерацію перед тим, як історія стане доступною:

Це передбачено, аби інші користувачі платформи, організатори та партнери проєкту були впевнені, що це написали реальні люди.

Модерація відбуватиметься протягом усієї реалізації проєкту для того, аби уникнути участі в ньому провокаторів й ботів, а також закликів, що виходять за рамки етичних норм.

Більше новин