Пахнуть дитинством: простий рецепт пиріжків з картоплею від фудблогерки

Фудблогерка Анна Фесенко поділилася рецептом, який повертає у безтурботне дитинство — смажені пиріжки на воді з хрусткою скоринкою.

У кожного є страва, яка пахне дитинством. Комусь згадується бабусин борщ, комусь — пухкі вареники з вишнями, а фудблогерка Анна Фесенко каже, що для неї цей аромат — смажені пиріжки. Ті самі, що шкварчать на сковорідці, наповнюючи кухню теплом, затишком і відчуттям дому.

Фублогерка запевняє, що для ідеальних пиріжків не потрібно складних інгредієнтів чи кулінарних трюків — лише вода, борошно, дріжджі й трішки любові.

Читайте також:

Рецепт пиріжків на воді

Фото з особистого архіву Анни Фесенко

Інгредієнти

  • Вода — 250 мл
  • Борошно — 400–500 г
  • Дріжджі сухі — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Олія — 1 ст. л. (у тісто) + для смаження
  • Начинка — за смаком

Найпопулярніша — картопляне пюре з вершковим маслом і смаженою цибулькою, але не бійтеся експериментів: капуста або м’ясний фарш також чудово пасують.

Приготування

► Тісто

У мисці змішайте 400 г борошна, дріжджі, цукор і сіль. Влийте теплу воду та розмішайте ложкою. Коли тісто стане густішим, додайте ложку олії та замісіть руками близько 5 хвилин. Змастіть миску олією, покладіть тісто, накрийте рушником або плівкою й залиште в теплому місці на 1 годину.

Начинка

Розімніть картоплю, додайте вершкове масло й обсмажену до золотистості цибулю.

Пиріжки

Поділіть тісто на частини, розкачайте кружальця, викладіть начинку, защипніть краї. Залиште «відпочити» на 10 хвилин. Розігрійте олію на сковорідці. Смажте пиріжки швом донизу до рум’яної скоринки з обох боків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати замість олів'є: простий рецепт ніжного салату, який підкорить ваш новорічний стіл

Останні новини