Що приготувати замість олів'є: простий рецепт ніжного салату, який вам сподобається
Якщо вам уже набридли традиційні Шуба та Олів’є, то спробуйте приготувати цей ніжний та простий салат.
Новий рік — це ідеальний привід додати щось нове до святкового столу. Звичайно, ми всі любимо класику: олів’є, шубу, крабовий салат. Проте погодьтесь, що після десятків років хочеться чогось свіжого, легшого, але не менш смачного.
⠀
Саме таким і є цей салат, як переконують Главред. Він поєднує ніжність овочів, пікантність оселедця й навіть кислинку нотку яблука. До того ж його дуже просто приготувати, навіть якщо у вас мінімум часу перед святом.
Інгредієнти для салату
- Буряк — 1 великий
- Морква — 2 середніх
- Цибуля — 1 шт
- Яйця — 2 шт
- Філе оселедця — 1 шт
- Плавлений сирок — 1–2 шт
- Кисле яблуко — 1 шт
- Домашній майонез або улюблений соус для салатів
Як приготувати?
► Підготуйте овочі
Буряк і моркву промийте, буряк відваріть до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.
► Зробіть засмажку
Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на сковороді до м’якості. Додайте натерту моркву, посоліть і тушкуйте до готовності. Дайте охолонути.
► Підготуйте інші компоненти
Яйця відваріть, остудіть, натріть на крупній тертці. Оселедець очистіть від кісток і наріжте дрібними кубиками. Плавлений сир натріть на дрібній тертці. Яблуко очистіть і натріть перед складанням салату, щоб не потемніло.
► Збирайте салат шарами
Перший шар — плавлений сир. Далі половина засмажки (морква та цибуля). Змастіть майонезом. Потім шар оселедця. Зверху натріть кисле яблуко та знову злегка змастіть соусом. Додайте решту засмажки та яйця, ще раз покрийте майонезом. Завершальний шар — буряк, який також змащують соусом.
За бажанням салат можна прикрасити зеленню, горіхами чи тонкими скибками яблука. Смакуйте!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зникнуть з тарілки ще гарячими: сирні палички з листкового тіста за рецептом зі Сніданку з 1+1
