Рецепт домашнього майонезу: Корисний соус від Лори Філіппової

Смачна і поживна альтернатива без шкоди для здоров’я.

Лора Філіппова, дієтолог-консультант з правильного харчування і здорового способу життя, знає, як зробити улюблені страви більш корисними. Виявляється, навіть калорійні новорічні салати можуть бути безпечними для фігури.

Приготувати натуральну і корисну версію майонезу дуже легко, а смак такого соуса точно не розчарує домашніх.

Я рекомендую замінювати майонез заправкою зі сметани та гірчиці. Але якщо ви все ж таки хочете майонез, то зробіть його самі. Отримаєте смачний натуральний продукт, а не будете їсти магазинну суміш шкідливих транс-жирів  - каже дієтолог.

 

Домашній майонез: рецепт покроково

Фото: Freepik

Інгредієнти:

Перепелині яйця — 3 шт.

Оливкова олія — 200 мл

Діжонська гірчиця — ½ ч. л.

Цукор — ½ ч. л.

Сік лимона — 1 ст. л.

Сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування домашнього майонезу:

  1. Яйця збити блендером разом із 50 мл олії.

  2. Як тільки суміш почне густішати, обережно додати олію, що залишилася. Збивати, доки суміш не стане густою і білою.

  3. Додати гірчицю, цукор, сік лимона, сіль і перець. Перемішати.

Зверніть увагу! Якщо приготований в домашніх умовах майонез вийшов занадто густим, можно додати невелику кількість холодної кип’яченої води. 

Рецепт домашнього майонезу від Лори Філіппової дозволить урізноманітнити смак класичних новорічних страв.

Більше новин