Лора Філіппова, дієтолог-консультант з правильного харчування і здорового способу життя, знає, як зробити улюблені страви більш корисними. Виявляється, навіть калорійні новорічні салати можуть бути безпечними для фігури.
Приготувати натуральну і корисну версію майонезу дуже легко, а смак такого соуса точно не розчарує домашніх.
Я рекомендую замінювати майонез заправкою зі сметани та гірчиці. Але якщо ви все ж таки хочете майонез, то зробіть його самі. Отримаєте смачний натуральний продукт, а не будете їсти магазинну суміш шкідливих транс-жирів - каже дієтолог.
Фото: Freepik
Інгредієнти:
Перепелині яйця — 3 шт.
Оливкова олія — 200 мл
Діжонська гірчиця — ½ ч. л.
Цукор — ½ ч. л.
Сік лимона — 1 ст. л.
Сіль та перець за смаком.
Яйця збити блендером разом із 50 мл олії.
Як тільки суміш почне густішати, обережно додати олію, що залишилася. Збивати, доки суміш не стане густою і білою.
Додати гірчицю, цукор, сік лимона, сіль і перець. Перемішати.
Зверніть увагу! Якщо приготований в домашніх умовах майонез вийшов занадто густим, можно додати невелику кількість холодної кип’яченої води.
Рецепт домашнього майонезу від Лори Філіппової дозволить урізноманітнити смак класичних новорічних страв.