Смачна різдвяна страва всього за пів години: швидкий і простий рецепт куті
Якщо ви зовсім не маєте часу, але хочете приготувати кутю швидко i легко, скористайтеся цим надзвичайно простим рецептом.
Це прекрасний спосіб здивувати рідних чимось оригінальним. Спробуйте цей нетиповий варіант куті. Готувати його швидко, а смак виходить не менш святковим i насиченим.
Інгредієнти:
Булгур або рис — 1 склянка;
Мед — 2 ст. ложки;
Родзинки — ½ склянки;
Сушена журавлина або вишня — 2 ст. ложки;
Горiхи (кеш'ю, мигдаль або волоськi) — ½ склянки;
Кокосовi пластiвцi — 2 ст. ложки;
Апельсиновий сiк — ½ склянки;
Кiлька гранатових зерен (для прикраси).
Готова макова начинка — 3 ст. ложки (за бажанням);
Приготування:
Зваріть булгур або рис у пакетиках
У мисцi залийте булгур або рис гарячим апельсиновим соком (можна додати трохи окропу, якщо соку не вистачить, щоб повнiстю покрити кашу).
Накрийте миску кришкою або тарiлкою i залиште на 5 хвилин.
Залийте родзинки окропом на 5 хвилин, щоб вони стали м’якими.
Швидко подрiбнiть горiхи і сухофрукти ножем або використайте вже подрiбненi, якi продаються у магазинах
До готового булгуру додайте мед i ретельно перемiшайте.
Додайте родзинки, журавлину, горiхи, готову макову начинку (за наявності) та кокосовi пластiвцi. Усе акуратно перемiшайте.
Перекладіть кутю в красиву миску i прикрасьте зернами граната.