Смачна різдвяна страва всього за пів години: швидкий і простий рецепт куті

Якщо ви зовсім не маєте часу, але хочете приготувати кутю швидко i легко, скористайтеся цим надзвичайно простим рецептом.

Це прекрасний спосіб здивувати рідних чимось оригінальним. Спробуйте цей нетиповий варіант куті. Готувати його швидко, а смак виходить не менш святковим i насиченим.

Інгредієнти:

  • Булгур або рис — 1 склянка;
  • Мед — 2 ст. ложки;
  • Родзинки — ½ склянки;
  • Сушена журавлина або вишня — 2 ст. ложки;
  • Горiхи (кеш'ю, мигдаль або волоськi) — ½ склянки;
  • Кокосовi пластiвцi — 2 ст. ложки;
  • Апельсиновий сiк — ½ склянки;
  • Кiлька гранатових зерен (для прикраси).
  • Готова макова начинка — 3 ст. ложки (за бажанням);

Приготування:

  1. Зваріть булгур або рис у пакетиках
  2. У мисцi залийте булгур або рис гарячим апельсиновим соком (можна додати трохи окропу, якщо соку не вистачить, щоб повнiстю покрити кашу).
  3. Накрийте миску кришкою або тарiлкою i залиште на 5 хвилин.
  4. Залийте родзинки окропом на 5 хвилин, щоб вони стали м’якими.
  5. Швидко подрiбнiть горiхи і сухофрукти ножем або використайте вже подрiбненi, якi продаються у магазинах
  6. До готового булгуру додайте мед i ретельно перемiшайте.
  7. Додайте родзинки, журавлину, горiхи, готову макову начинку (за наявності) та кокосовi пластiвцi. Усе акуратно перемiшайте.
  8. Перекладіть кутю в красиву миску i прикрасьте зернами граната.
Getty Images

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна різдвяна страва: маловідомі факти про кутю, як її правильно готувати та що з нею категорично не можна робити

Більше новин