Смачна різдвяна страва всього за пів години: швидкий і простий рецепт куті
Якщо ви зовсім не маєте часу, але хочете приготувати кутю швидко i легко, скористайтеся цим надзвичайно простим рецептом.
Це прекрасний спосіб здивувати рідних чимось оригінальним. Спробуйте цей нетиповий варіант куті. Готувати його швидко, а смак виходить не менш святковим i насиченим.
Інгредієнти:
- Булгур або рис — 1 склянка;
- Мед — 2 ст. ложки;
- Родзинки — ½ склянки;
- Сушена журавлина або вишня — 2 ст. ложки;
- Горiхи (кеш'ю, мигдаль або волоськi) — ½ склянки;
- Кокосовi пластiвцi — 2 ст. ложки;
- Апельсиновий сiк — ½ склянки;
- Кiлька гранатових зерен (для прикраси).
- Готова макова начинка — 3 ст. ложки (за бажанням);
Приготування:
- Зваріть булгур або рис у пакетиках
- У мисцi залийте булгур або рис гарячим апельсиновим соком (можна додати трохи окропу, якщо соку не вистачить, щоб повнiстю покрити кашу).
- Накрийте миску кришкою або тарiлкою i залиште на 5 хвилин.
- Залийте родзинки окропом на 5 хвилин, щоб вони стали м’якими.
- Швидко подрiбнiть горiхи і сухофрукти ножем або використайте вже подрiбненi, якi продаються у магазинах
- До готового булгуру додайте мед i ретельно перемiшайте.
- Додайте родзинки, журавлину, горiхи, готову макову начинку (за наявності) та кокосовi пластiвцi. Усе акуратно перемiшайте.
- Перекладіть кутю в красиву миску i прикрасьте зернами граната.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головна різдвяна страва: маловідомі факти про кутю, як її правильно готувати та що з нею категорично не можна робити
Новини по темі
Хліб, що принесе достаток: в спецвипуску Реальної історії розповіли, як приготувати карачун на Різдво
Найсмачніша різдвяна страва: рецепт традиційного борщу із вушками від Євгена Клопотенка
Ніжне, еластичне і легке в приготуванні: рецепт найсмачнішого тіста для вареників
Ті самі різдвяні пряники: рецепт смачного зимового смаколику від Валентини Хамайко