Розвиток похмільного синдрому залежить від віку, статі, індивідуальних особливостей і стану здоров'я людини. А наскільки він буде тяжким - від якості алкогольного напою та його кількості.
Перед святами тема похмілля стає іще більш актуальною.
Як запобігти цьому "цікавому" стану і що робити, коли вберегти організм від отруєння не вдалося, знає дієтолог "Сніданку з "1+1". Отже:
Похмілля – це отруєння алкоголем, тож його симптоми наступні:
- Сильний головний біль через розширення судин головного мозку.
- Слабкість через зниження глюкози у крові.
- Біль у животі, нудота, блювання, зниження апетиту через подразнення слизової шлунку.
- Сухість у роті через порушення водного балансу.
Щоб запобігти розвитку похмілля, запам'ятайте таке:
- Перед вечіркою гарно відпочиньте.
- За декілька годин до вживання алкоголю, з'їжте страву з рослинною олією. Наприклад, кашу або картоплю.
- За святковим столом поєднуйте вживання алкоголю з калорійними закусками.
- Не забувайте, що під час змішування декількох алкогольних напоїв, їхня токсична дія на печінку та головний мозок збільшується в декілька разів.
- Вважається відносно безпечним вживання впродовж години 250 мл пива або 100 мл вина чи 25 мл горілки. Саме за годину печінка здатна нейтралізувати таку кількість алкоголю. А якщо її збільшувати, то ризик виникнення похмільного синдрому зросте.
- Пийте більше рідини. Краще звичайну воду або натуральні соки, але в жодному разі не газовані напої.
Якщо все ж таки зранку вам зле:
- Поїжте кашу або курячий бульйон.
- Випийте відвар шипшини або ромашки з м'ятою.
- Обов'язково прийміть ентеросорбенти, аспірин
- Якщо стан не покращується, зверніться до лікаря.
Більше дізнаватйеся у "Сніданку з "1+1" онлайн: