Історія приготування сливового пирога неймовірна. У 1983 році кулінар Маріан Буррос опублікувала в гагеті The New York Times рецепт сливового пирога. Легкість в приготуванні, прості інгредієнти та неперевершений смак настільки вразили американських читачок, що вони щороку вимагали передрукувати рецепт пирога. Сливовий пиріг став справжньою пристрастю для читачів газети й публікувався в ній протягом шести років.
Одного разу редакторам набридло повторюватися і вони вирішили надрукувати легендарний рецепт сливового пирога великим шрифтом в рамці, запропонувавши охочим вирізати його й зберегти на пам'ять.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо солодкий сніданок: сливова запіканка (рецепт)
Для приготування знаменитого сливового пирога необхідно взяти наступні продукти:
борошно — 150 г
цукор — 150 г
вершкове масло — 120 г
яйце — 2 шт
сливи — 12 шт
кориця — 1 ч.л.
розпушувач тіста — 1 ч.л.
сіль — на смак
►Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром.
►Вбити яйця у вершкове масло й повторити процес збивання.
►Додати ванільний цукор та дрібку солі.
►Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідної маси.
►Готову суміш перелити у форму для випікання.
►У тісто викласти половинки слив, зрізом до тіста.
►Змішати 2 ст.л. цукру з 1 ч.л. кориці й посипати зверху по сливах.
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавати знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети «Нью-Йорк Таймс» теплим з кулькою ванільного морозива.
Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт сливового пирога з корицею від Валентини Хомайко: легко готується і швидко з‘їдається
Дивіться відео рецепт, як готували цей пиріг в студії "Сніданку з 1+1":
Loading...