Рецепт сливового пирога з корицею від Валентини Хомайко: легко готується і швидко з‘їдається
Рецепт сливового пирога від Валентини Хомайко — це варіант так званого німецького сливового пирога. В ньому небагато цукру та борошна, він виходить ніжнішим і менш калорійним.
Сезон слив у розпалі. Валентина Хомайко пропонує побалувати сім'ю смачненьким та приготувати сливовий пиріг з корицею та посипкою.
Рецепт приготування сливового пирога
Для приготування сливового пирога необхідно взяти наступні продукти:
Для приготування тіста:
- борошно — 200 г
- молоко — 125 мл
- масло — 50 г
- цукор — 80 г
- яйця — 2 шт
- розпушувач — 5 г
- ванільний цукор — 10 г
- сіль —за смаком
Для начинки:
10 слив
1 ст л цукру + 1/2 ч л кориці
Для посипки:
- цукор — 50 г
- масло — 50 г
- борошно — 80 г
- кориця — за бажанням
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)
Як приготувати сливовий пиріг
Для приготування сливового пирога необхідно:
►Збити масло з цукром й поступово додати яйця.
Для приготування сливового пирога я раджу використовувати продукти кімнатної температури. Для цього за годину до приготування їх необхідно вийняти з холодильника.
►До отриманої суміші поступово (за 3 підходити) додати молоко й борошно з розпушувачем та ретельно вимішати вінчиком (без міксера).
►Викласти тісто у форму.
►Зверху на тісто викласти нарізані половинками або четвертинками сливи (шкіркою донизу) й притрусити посипкою.
►Пиріг поставити в духову шафу та випікати при температурі 180 °С приблизно 35-40 хвилин.
Для приготування посипки необхідно: перетерти всі інгредієнти до утворення крихти. Частину борошна в посипці можна замінити на мелені горіхи або мигдалеве борошно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як готувати тісто на відкритий пиріг: готуємо по рецепту Руслани Писанки солений з моцарелою та солодкий зі сливами й нектарином
Смачного!
Дивіться відео сюжет приготування булочок зі сливами від Валентини Хомайко: