Що приготувати на вихідні: знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети "Нью-Йорк Таймс"

Знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети "Нью-Йорк Таймс"
Pexels

Як приготувати легендарний сливовий пиріг за рецептом The New York Times?

Поділитися:

Історія приготування сливового пирога неймовірна. У 1983 році кулінар Маріан Буррос опублікувала в гагеті The New York Times рецепт сливового пирога. Легкість в приготуванні, прості інгредієнти та неперевершений смак настільки вразили американських читачок, що вони щороку вимагали передрукувати рецепт пирога. Сливовий пиріг став справжньою пристрастю для читачів газети й публікувався в ній протягом шести років. 

Одного разу редакторам набридло повторюватися і вони вирішили надрукувати легендарний рецепт сливового пирога великим шрифтом в рамці, запропонувавши охочим вирізати його й зберегти на пам'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо солодкий сніданок: сливова запіканка (рецепт)

Рецепт приготування легендарного сливового пирога 

Для приготування знаменитого сливового пирога необхідно взяти наступні продукти: 

борошно — 150 г
цукор — 150 г
вершкове масло — 120 г
яйце — 2 шт
сливи — 12 шт
кориця — 1 ч.л.
розпушувач тіста — 1 ч.л.
сіль — на смак

Як приготувати знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети "Нью-Йорк Таймс"

►Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром.
►Вбити яйця у вершкове масло й повторити процес збивання.
►Додати ванільний цукор та дрібку солі. 
►Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідної маси.
►Готову суміш перелити у форму для випікання. 
►У тісто викласти половинки слив, зрізом до тіста. 
►Змішати 2 ст.л. цукру з 1 ч.л. кориці й посипати зверху по сливах.

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до рум'яної скоринки.

Подавати знаменитий сливовий пиріг по рецепту з газети «Нью-Йорк Таймс» теплим з кулькою ванільного морозива.

Смачного!

рецепт легендарного сливого пирога

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт сливового пирога з корицею від Валентини Хомайко: легко готується і швидко з‘їдається

Дивіться відео рецепт, як готували цей пиріг в студії "Сніданку з 1+1":

Новини по темі