Що приготувати з полуниці: полуничне масло, полуничний борщ і гаспачо з полуницею (рецепти)

Дозвольте полуничним смакам себе здивувати: ми зібрали несподівані страви з полуницею, які точно вразять при частуванні.

Сезон полуниці у розпалі — саме час зробити полуничні заготовки на зиму! Готуємо ароматне полуничне масло та порціонну заморозку без цукру разом з Владом Ямою та садовою блогеркою Антоніною Лесик в ефірі шоу "Твій день".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа

Як заморозити полуницю

Помийте полуницю та видаліть плодоніжки. Обов’язково спочатку помити, бо якщо мити полуницю без плодоніжок, то всередину ягоди зайде вода та вона розкисне. В блендер насипати полуницю та збити. Лайфхак: для заморозки полуниці зручно використовувати силіконові форми для кексів. Відправляємо в морозильну камеру. Як тільки заморозиться, спокійно перекладемо в пакет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що краще їсти та пити у спеку: поради відомого дієтолога щодо м'яса, солодощів та напоїв

Як зробити ароматне полуничне масло

Нам знадобиться:

  • 250 г вершкове масло
  • 100 г полуниця
  • 50 г цукрова пудра.

Мнемо полуницю. На 2 частини вершкового масла насипаємо 1 частину полуниці. В суміш також додаємо цукрову пудру. Формуємо та заморожуємо. Масло готове!

Та як цікаво та смачно використовувати полуничне масло? Дивіться сюжет денного шоу «Твій день» за 24 червня.

Loading...

Полуничний борщ: готує Сенічкін

Loading...

Гаспачо з полуницею

Loading...

Більше новин