Що приготувати з полуниці: полуничне масло, полуничний борщ і гаспачо з полуницею (рецепти)
Дозвольте полуничним смакам себе здивувати: ми зібрали несподівані страви з полуницею, які точно вразять при частуванні.
Сезон полуниці у розпалі — саме час зробити полуничні заготовки на зиму! Готуємо ароматне полуничне масло та порціонну заморозку без цукру разом з Владом Ямою та садовою блогеркою Антоніною Лесик в ефірі шоу "Твій день".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа
Як заморозити полуницю
Помийте полуницю та видаліть плодоніжки. Обов’язково спочатку помити, бо якщо мити полуницю без плодоніжок, то всередину ягоди зайде вода та вона розкисне. В блендер насипати полуницю та збити. Лайфхак: для заморозки полуниці зручно використовувати силіконові форми для кексів. Відправляємо в морозильну камеру. Як тільки заморозиться, спокійно перекладемо в пакет.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що краще їсти та пити у спеку: поради відомого дієтолога щодо м'яса, солодощів та напоїв
Як зробити ароматне полуничне масло
Нам знадобиться:
- 250 г вершкове масло
- 100 г полуниця
- 50 г цукрова пудра.
Мнемо полуницю. На 2 частини вершкового масла насипаємо 1 частину полуниці. В суміш також додаємо цукрову пудру. Формуємо та заморожуємо. Масло готове!
Та як цікаво та смачно використовувати полуничне масло? Дивіться сюжет денного шоу «Твій день» за 24 червня.