Що краще їсти та пити у спеку: поради відомого дієтолога щодо м'яса, солодощів та напоїв

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Правила харчування влітку: поради відомого дієтолога Наталії Самойленко
Pexels/Ella Olsson

Як скоригувати свій режим харчування влітку, під час спеки? Чи потрібно себе обмежувати у певних продуктах? А який встановити питний режим? Розповідає дієтолог.

Поділитися:

Які існують правила харчування під час літньої спеки? Скільки води на добу треба пити? А про які продукти взагалі краще поки забути? Про це в ефірі шоу «Сніданок з 1+1» розповіла лікар дієтолог, ендокринолог Наталія Самойленко.

В першу чергу дієтолог радить звернути увагу на свій питний режим влітку. Якщо в інші пори року доросла здорова людина мусить випивати близько 6-ти склянок води щодня, то в умовах спеки – біля 10-ти склянок на добу.

Фото: Pexels/Daria Shevtsova

Важливе правило літнього харчування – менше калорій, особливо солодощів. Основні прийоми їжі краще здійснювати у більш прохолодний час доби, наприклад, зранку. А ось у спеку варто вживати холодні і легкі страви, охолоджуватися за допомогою літніх супів, напоїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна їсти у літню спеку: як уникнути харчового отруєння (ВІДЕО)

Раціон влітку має бути різноманітним. Проте, наприклад, білок під час спеки доцільніше отримувати не з м’яса, а з більш легких джерел: білого молодого сиру, риби. З раціону повністю слід виключити копчені, смажені страви, перероблене м’ясо.

Королевою літнього меню має стати зелень та рослинна їжа. Саме вона допомагає організму поновити запаси корисних мікроелементів, які втрачаються, коли ми пітніємо.

Фото: Pexels/Sebastian Coman Photography

І головне – слідкуйте за безпекою свого харчування. Адже влітку суттєво збільшується кількість харчових отруєнь, спричинених неякісними чи зіпсованими продуктами.

Більше коментарів з приводу літнього раціону можна почути від дієтолога Наталії Самойленко у випуску шоу «Сніданок з 1+1» за 23 червня 2021 року.

Новини по темі