Соломія Вітвіцька розповіла про передання унікального обладнання в українські лікарні

23 тисячі доларів США на унікальні апарати для вентиляції легень зібрали на концерті гурту "Океан Ельзи"

П'ять унікальних апаратів для вентиляції легень на 23 тисячі доларів США днями отримали українські лікарні.  Це обладнання для них закупила група "Океан Ельзи", яка спільно з благодійними фондами Save Lives Together і Nova Ukraine зібрала цю суму під час ювілейного концерту  гурту "ОЕ – 20 років разом" у Сан-Франциску.    

Вчора відбулася акція передачі обладнання, у якій взяла участь Соломія Вітвіцька. Ведуча "ТСН" - зірковий друг-волонтер міжнародного фонду Save Lives Together. Вона регулярно відвідує наших воїнів у шпиталях та зоні АТО (буквально у ці вихідні Соломія навідала наших воїнів з концертом), тому дуже добре знає  актуальні проблеми та потреби української армії у цей непростий час.

"Ми з представниками першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова вчора вантажили частину медичного обладнання у спеціальний реанімобіль, який працює на передовій у безпосередній близькості до лінії вогню та рятує життя бійців і цивільних людей, - розповідає Соломія Вітвіцька.  - Євгеній Найштетік, засновник та керівник Шпиталю, пояснив по кожному приладу, наскільки вони є необхідними, ефективними, модерновими і функціональними у роботі. Тож завдяки цій допомозі наші сміливі медики стають ще сильніші, і наші українці відтепер більше захищені! Наприклад, портативний апарат ІВЛ (вентиляція легень) безпечніший, працює на акумуляторах, у ньому немає габаритного кисневого балону, він мобільний і дуже надійний. Турбота благодійників  - це тисячі врятованих співвітчизників. І тут кошти від благодійників з усього світу, які нас щиро підтримують! Наразі у шпиталі ще лишається потреба, зокрема, у портативному рентгені і додатковому спецтранспорті", - розповіла Соломія у коментарі сайту "1+1".

Усього з продажу квитків на концерті було отримано 16, 637.03 доларів США. Фондом Nova Ukraine через продаж футболок на концерті зібрано 562. 97 доларів США. Фонд Save Lives Together додатково зібрав 5 ,524.37 доларів США, а також він покриває усі витрати доставки закупленого обладнання в Україну. Загалом було придбано медичне обладнання на суму майже в 23, 000 (22,724.37) доларів США.  

За отримані кошти було придбано  5 портативних апаратів штучної вентиляції легень для служби швидкої медичної допомоги (ІВЛ); лицьова дихальна маска для дорослих та дітей - 5 коробок по 10 масок; система фіксації лицьових дихальних масок - 5 коробок по 10 масок;  дихальний мішок типу Амбу багаторазового використання;  одноразовий дихальний контур для апарату ІВЛ; портативний аспіратор та розхідний матеріал; транспортна евакуаційна дошка рентгенопроникна; лицьова дихальна маска для дорослих та дітей;  система фіксації лицьових дихальних масок та інші необхідні розхідні матеріали.  

Також буде повністю укомплектовано одну карету швидкої допомоги для станції швидкої медичної допомоги міста Димитров - відокремлений структурний підрозділ комунальної лікувально-профілактичної установи "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Апарати ІВЛ з усіма необхідними компонентами отримали наступні лікарні та організації: 

БО "Міжнародний Благодійний Фонд " Реабілітаціний центр Шпиталь Майдану"

Станції швидкої медичної допомоги міста Димитров

Центральна районна лікарня у смт. Біловодськ, Луганська область

Перший добровольчий мобільний шпиталь імені МІ Пирогова  

Більше новин