Один із найпростіших варіантів — суп-пюре з кабачків та селери. Готується швидко, виглядає апетитно, а ще ідеально підходить для літнього меню: легкий, ароматний і дуже ніжний на смак.
За бажанням страву можна доповнити хрустким беконом, це додасть контрасту текстур і глибшого смаку, або шматочками зеленої цибулі. Ось перевірений покроковий рецепт від Руслана Сенічкіна, який точно варто зберегти.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Молоді кабачки можна не чистити, а якщо шкірка тверда — зріжте її разом з хвостиками. Наріжте кабачки великими кубиками. Картоплю очистіть і також поріжте крупно.
2. У каструлі розігрійте оливкову олію. Обсмажте на ній картоплю й кабачки до легкої золотистої скоринки, періодично помішуючи.
3. Додайте до овочів крупно нарізану цибулю і перемішайте. Потім додайте селеру, також нарізану шматками, і ще раз перемішайте.
4. Залийте обсмажені овочі бульйоном. Доведіть до кипіння та варіть до м’якості всіх інгредієнтів.
5. Збийте суп блендером до однорідної консистенції.
6. За бажанням перед подачею прикрасьте суп скибочками хрусткого бекону або зеленню. Щоб виглядало ефектно, згорніть бекон у трубочки й розмістіть їх у центрі тарілки.
Цей суп не лише смачний, а й дуже корисний. Ідеальний варіант для обіду або легкої вечері всією родиною. Спробуйте і точно готуватимете ще не раз!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смак літа: Валентина Хамайко поділилася рецептом заливного пирога з абрикосами