Смак літа: Валентина Хамайко поділилася рецептом заливного пирога з абрикосами
Телеведуча Валентина Хамайко поділилася літнім рецептом, який підкорить кожного: заливний пиріг із соковитими абрикосами та ніжною мигдальною начинкою.
Такий пиріг стане ідеальним варіантом до ранкової кави або як легкий десерт у спекотні дні. Смак — по-домашньому затишний, аромат — літній і сонячний, а приготування зовсім не складне.
Цей пиріг — справжній смак літа: легкий, соковитий і дуже ароматний, а приготування зовсім не складне. Спробуйте і він точно стане одним з улюблених у вашій кулінарній колекції.
Ось покроковий рецепт пирога, який захочеться повторити.
Заливний пиріг з абрикосами від Валентини Хамайко
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 320 г
- Вершкове масло — 100 г
- Яйце — 1 шт. (велике)
- Цукор — 100 г
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Сметана — 1 ст. л.
- Дрібка солі
- Ванільний цукор — 1 пак.
Для начинки:
- Абрикоси — 300 г
- Вершки (або густа сметана) — 100 мл
- Жовтки — 2 шт.
- Мигдалеве борошно — 50 г
- Ванільний цукор — ½ ч. л.
- Цукор — 50 г
Спосіб приготування:
1. Розм’якшене вершкове масло перетираємо з просіяним борошном, сіллю та розпушувачем.
2. В окремій мисці змішуємо сметану, яйце, цукор і ванільний цукор. Перемішуємо, доки цукор майже не розчиниться.
3. З’єднуємо яєчну суміш з борошняною масою. Вимішуємо тісто — за потреби додаємо трохи борошна, але важливо, щоб тісто залишалося м’яким.
4. Ставимо тісто у холодильник на 30 хвилин.
5. Тим часом готуємо начинку: змішуємо вершки, жовтки, цукор, ванільний цукор і мигдалеве борошно до однорідності.
6. Розкачуємо тісто до товщини 5–7 мм і викладаємо у форму (одну велику або кілька маленьких), формуючи бортики.
7. Абрикоси миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, видаляючи кісточки. Щільно викладаємо половинки абрикосів на тісто і заливаємо вершковою сумішшю, заповнюючи всі порожнини.
8. Випікаємо при температурі 180°C до рум’яного кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати наваристу рибну юшку: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна
