Смак літа: Валентина Хамайко поділилася рецептом заливного пирога з абрикосами

Заливний пиріг з абрикосами: рецепт від Валентини Хамайко
1+1 Україна
Поділитися:

Телеведуча Валентина Хамайко поділилася літнім рецептом, який підкорить кожного: заливний пиріг із соковитими абрикосами та ніжною мигдальною начинкою.

Такий пиріг стане ідеальним варіантом до ранкової кави або як легкий десерт у спекотні дні. Смак — по-домашньому затишний, аромат — літній і сонячний, а приготування зовсім не складне.

Цей пиріг — справжній смак літа: легкий, соковитий і дуже ароматний, а приготування зовсім не складне. Спробуйте і він точно стане одним з улюблених у вашій кулінарній колекції.

Ось покроковий рецепт пирога, який захочеться повторити.

Заливний пиріг з абрикосами від Валентини Хамайко

Пиріг з абрикосами
1+1 Україна

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 320 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Яйце — 1 шт. (велике)
  • Цукор — 100 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сметана — 1 ст. л.
  • Дрібка солі
  • Ванільний цукор — 1 пак.

Для начинки:

  • Абрикоси — 300 г
  • Вершки (або густа сметана) — 100 мл
  • Жовтки — 2 шт.
  • Мигдалеве борошно — 50 г
  • Ванільний цукор — ½ ч. л.
  • Цукор — 50 г

Спосіб приготування:

1. Розм’якшене вершкове масло перетираємо з просіяним борошном, сіллю та розпушувачем.

2. В окремій мисці змішуємо сметану, яйце, цукор і ванільний цукор. Перемішуємо, доки цукор майже не розчиниться.

3. З’єднуємо яєчну суміш з борошняною масою. Вимішуємо тісто — за потреби додаємо трохи борошна, але важливо, щоб тісто залишалося м’яким.

4. Ставимо тісто у холодильник на 30 хвилин.

5. Тим часом готуємо начинку: змішуємо вершки, жовтки, цукор, ванільний цукор і мигдалеве борошно до однорідності.

6. Розкачуємо тісто до товщини 5–7 мм і викладаємо у форму (одну велику або кілька маленьких), формуючи бортики.

7. Абрикоси миємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл, видаляючи кісточки. Щільно викладаємо половинки абрикосів на тісто і заливаємо вершковою сумішшю, заповнюючи всі порожнини.

8. Випікаємо при температурі 180°C до рум’яного кольору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати наваристу рибну юшку: 2 рецепти від Руслана Сенічкіна

Новини по темі