Простий у приготуванні, він виглядає розкішно й смакує так, що хочеться повторювати знову і знову. Цей тарт поєднує хрустку основу, ніжний мигдальний крем і карамелізовані шматочки груш, які під час запікання стають м’якими, соковитими й ароматними.
Рецепт Валентини Хамайко простий, а результат виглядає як із французької кондитерської. Тарт із грушею стане вдалим вибором і для святкового столу, і для сімейного чаювання, адже смакує однаково добре теплим і холодним.
Інгредієнти
Тісто:
Начинка:
Приготування
1. Перетираємо масло з цукром. Додаємо мигдалеве борошно та какао.
2. Яйце змішуємо зі сметаною і цукром.
3. Замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і пластичним. Залишаємо на 30 хв у холодильнику.
4. Розкочуємо і перекладаємо у форму діаметром 22–24 см, фіксуючи стінки. За допомогою ложки чи ножа вирівнюємо висоту стінки (3–4 см).
5. Накриваємо тісто пергаментом, засипаємо поверх квасолю чи горох і ставимо випікатися при 180 градусів на 15 хв.
6. Потім знімаємо пергамент із квасолею і допікаємо ще 10 хв.
7. Для начинки змішуємо м’яке масло, цукор, мигдалеве борошно, какао, яйця та лікер до однорідності.
8. Груші чистимо і нарізаємо слайсами.
9. Викладаємо начинку на тісто. Скибочки груш щільно розкладаємо віялом поверх крему, злегка притискаючи.
10. Випікаємо при 180 градусах 25–30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сливовий пиріг за рецептом Валентини Хамайко: готується легко та з'їдається швидко