«Тепер лише раша гудбай», – VERKA SERDUCHKA на благодійному телемарафоні Embrace Ukraine змінила слова у своєму хіті з «Євробачення» (відео)

VERKA SERDUCHKA зі сцени благодійного марафону на підтримку України в Амстердамі заспівала "раша гудбай".

21 червня в Амстердамі пройшов масштабний захід на підтримку України — благодійний телемарафон Embrace Ukraine — #StrivingTogether. Подія відбулася напередодні засідання Європейської ради у Брюсселі з метою консолідації європейської аудиторію навколо теми готовності України стати частиною родини ЄС. Також у межах марафону збирали кошти через глобальну фандрайзингову платформу UNITED24 — на закупку рентген-апаратів С-арки для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим унаслідок повномасштабної війни рф в Україні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Треба нагадувати, що війна триває, що неможливо заплющити очі», – Катерина Осадча про втому Європи від війни в Україні та про марафон Embrace Ukraine в Амстердамі

На марафоні зі своїм хітом з "Євробачення" "Lasha tumbai" виступила VERKA SERDUCHKA. Та вона перефразувала пісню і заспівала "раша гудбай". Перед виступом VERKA SERDUCHKA сказала:

"Я ніколи не співала "раша гудбай". Лише "лаша". Але тепер тільки "раша гудбай", і це ще м'яко кажучи".

Дивіться, як це було:

Під час виступу на екрані позаду сцени демонструвалася цитата з пісні "Колискова для ворога":

"Ти ж хотів землі цієї, тож тепер змішайся з нею".

Нагадаємо, з піснею "Dancing Lasha Tumbaі" VERKA SERDUCHKA посіла 2-ге місце на Євробаченні 2007 у Гельсінкі. Артистка запевняла, що фраза "Lasha Tumbaі" не має якогось конкретного значення, і точно не означає "раша гудбай", що вчувалося в ній багатьом. Проте зараз, після повномасштабного вторгнення росії в Україну, VERKA SERDUCHKA вирішила змінити свій хіт саме таким чином, щоб сказати до побачення росії на нашій землі, а ще краще попрощатися з нею назавжди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніно Катамадзе та Вєрка Сердючка дали концерт в київському метро (відео)

На сцені Embrace Ukraine — #StrivingTogether виступили зірки "Євробачення", а також політичні лідери, громадські активісти та діячі культури. Цією благодійною подією учасники вчергове нагадали про наміри та готовність України стати частиною ЄС та продемонстрували незламність українського духу перед обличчям ворога.