Україна перемогла на "Євробаченні 2022": виступ Kalush Orchestra та нагородження

Україна перемогла на "Євробаченні 2022": виступ Kalush Orchestra та нагородження
gettyimages.com

Українці втретє отримали перемогу на найпопулярнішому пісенному конкурсів світу!

Поділитися:

Завершився міжнародний пісенний конкурс "Євробачення 2022". Україна представляв гурт Kalush Orchestra з піснею піснею "Stefania". Від самого початку букмекери прогнозували українцям перемогу в конкурсі з великим відривом і передбачення виявилися правильними. Виступ українців високо оцінили і жюрі, і глядачі. В результаті Україна стала переможцем "Євробачення 2022", отримавши 631 бал. 

Ось як голосувало жюрі (Польша, Молдова, Латвія, Румунія, Литва віддали Україні по 12 балів): 

Євробачення 2022

А так виглядає загальна таблиця голосування після додавання глядацьких голосів — Україна отримала 439 голосів.

Євробачення 2022

Дивіться переможний виступ гурту Kalush Orchestra після оголошення результатів:

Нагадаємо, наприкінці свого виступу у фіналі "Євробачення 2022" гурт Kalush Orchestra закликав врятувати бійців з "Азовсталі" в Маріуполі. Відразу після цього у пошуковиках відбувся сплекс запитів на слова "Азовсталь" та " Маріуполь". До миру в Україні зі сцени Євробачення також закликали представники Ісландії та Німеччини. Згідно з оперативним рішенням організаторів ніхто не був за це дискваліфікованим, оскільки, за їх словами, ці месиджі мали не політичний, а гуманітарний характер. Ось як це було:

Це вже втретє Україна здобула перемогу у міжнародному конкурсі "Євробачення 2022". Раніше переможцями ставали Руслана у 2004 році з піснею "Дикі танці", а також Джамала з піснею "1944" у 2016 році.

Новини по темі