«Треба нагадувати, що війна триває, що неможливо заплющити очі», – Катерина Осадча про втому Європи від війни в Україні та про марафон Embrace Ukraine в Амстердамі

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Катерина Осадча у "Сніданку з 1+1" розповіла про благодійний марафон Embrace Ukraine в Амстердамі та про втому європейців від війни в Україні
Instagram/kosadcha

Катерина Осадча розповіла про благодійний марафон Embrace Ukraine в Амстердамі.

Поділитися:

21 червня, у вівторок, о 21:00 (20:00 СЕТ) у центрі Амстердаму, з Музейної площі, пройде масштабний захід на підтримку України — благодійний телемарафон Embrace Ukraine — #StrivingTogether. Подія відбудеться напередодні засідання Європейської ради у Брюсселі і прагне консолідувати європейську аудиторію навколо теми готовності України стати частиною родини ЄС. Також у межах марафону збиратимуться кошти через глобальну фандрайзингову платформу UNITED24 — на закупку рентген-апаратів С-арки для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим унаслідок повномасштабної війни рф в Україні. 

Ведучими заходу зі столиці Нідерландів, де в історичному центрі міста у форматі open-air відбуватиметься масштабний концерт з українськими та закордонними зірками найпопулярнішого пісенного конкурсу Європи, стануть Тімур Мірошниченко, який наразі веде «Сніданок з 1+1», та Катерина Осадча, авторка соціального проєкту «Знайти своїх», незмінна ведуча «Голосу країни» та «Світського життя». Сьогодні на відеозв'язку зі "Сніданком з 1+1" Катерина Осадча розповіла про те, чому такі марафони в європейських містах є дуже важливі.

"Раніше, коли в Європі ти розмовляєш українською, завжди перепитували: а з якої ви країни? Зараз цього немає. З чого я зробила висновок, що, на жаль, європейці просто не хочуть вже піднімати тему війни в Україні. Не хочуть вже того співчуття, розповідей про жахи. В Європі втомилися від війни. І ось такі великі події, як цей марафон, дозволяють це ще раз привернути увагу до нас. Треба нагадувати, що війна триває, що неможливо заплющити очі", – наголошує Катерина Осадча..

Ведуча впевнена, що такі марафони саме в європейських міста дуже важливі для нашої спільної перемоги. Адже саме прості європейці зрештою впливають на очільників своїх держав і політику, якої вони дотримуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час телемарафону Embrace Ukraine у Амстердамі найактивнішому благодійнику подарують прапор України, підписаний Президентом Володимиром Зеленським

Загалом, за словами Катерини, не можна сказати, що в Амстердамі нас не підтримують. Просто у людей вже є певна втома, і це дуже передбачувано. Проте у місті є безліч ознак нашої підтримки. Осадча розповідає:

"В місті атмосфера підтримки є: на найбільшому бізнес-центрі у самісінькому центрі Амстердама майорить величезний український прапор, українські прапори висять на вікнах багатьох будинків. Багато будівель затягнуто синьо-жовтою тканиною".

Амстердам марафонФОТО: Instagram/kosadcha

В Україні телемарафон Embrace Ukraine — #StrivingTogether транслюватимуть усі телеканали в межах марафону «Єдині новини», регіональні телеканали Суспільного мовника та інші. Також трансляція відбуватиметься на YouTube-каналах 1+1 і Atlas Festival та платформах 1+1 Video і Vodafone TV.

Головним медіапартнером телемарафону Embrace Ukraine — #StrivingTogether є найпопулярніше ранкове шоу країни «Сніданок з 1+1», що нині транслюється на телеканалах ТЕТ та 2+2 щоденно, а також в YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FROLOV презентував унікальний світшот в межах благодійної акції, присвяченої телемарафону Embrace Ukraine

У "Сніданку з 1+1" Катерина Осадча також сьогодні розповіла і про розвиток свого проєкту "Знайти своїх" з пошуку зниклих людей в результаті війни в Україні. Випуски "Знайти своїх" почали транслювати у телемарафоні "Єдині новини" щопонеділка о 21:30, а також почав працювати сайт проєкту. Посилання на сайт: poshuk.1plus1.uaПро цей сайт Осадча розповідає:

"Там можна залишати заявки про пошук, отримувати інформацію про пошук, його результати, про те, з ким ми працюємо, як. Ми шукаємо цивільних людей, а на сайті також є інформація, куди звертатися для пошуку військових".

Більше про проєкт "Знайти своїх" дивіться у відео:

Новини по темі