Прихильники здорового способу життя доволі прискіпливо ставляться до вибору продуктів та напоїв. Тому й не дивно, що за останні декілька років суперфуди стали трендом, а поряд з улюбленими лате та капучино з’явилася корисна альтернатива – японський чай матча, маття або матча лате (з молоком).
Яскравий порошок, з якого роблять напій, отримують із верхніх листків вічнозелених чайних дерев. За двадцять днів до збору врожаю кущі «ховають» у затінок, аби на майбутній чай не потрапляли сонячні промені. Особливі умови вирощування збагачують рослину великою кількістю корисних амінокислот. Опісля листя збирають, обробляють, сушать і подрібнюють до стану пудри, яка й називається матча.
Фото: gettyimages.com
На перший погляд, готовий напій схожий радше на зелене лате з пінкою, проте смак чаю навряд чи можна з чимось порівняти. А користь – і поготів! Тому пропонуємо тобі дізнатися, в чому особливість чаю матча, і навіщо його пити.
Фото: gettyimages.com
Приємний бонус – чай матча можна не лише замовити в кав’ярні, а й приготувати вдома. Для цього тобі знадобиться керамічна чаша, бамбуковий вінчик часен, бамбукова мірна ложечка чашаку і чай матча, який має зелений колір і свіжий запах молодого чайного листа. Класичний матча на воді готується доволі просто:
Якщо забажаєш скуштувати матча лате, збий вінчиком 150 мл молока до піни, повільно додай до напою і насолоджуйся!
Фото: gettyimages.com
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.
ЧИТАЙ ТАКОЖ: