ТОП шкідливих напоїв, від яких ми товстішаємо

Шкідливі напої, від яких ми товстішаємо. ТОП-4 шкідливих напоїв
gettyimages.com

Рейтинг напоїв, що заважають стрункості.

Поділитися:

Спека вже не за горами, а влітку ми особливо багато п’ємо. Аби залишатися у гарній формі і бути здоровою, важливо зважати на якість того, що ви п’єте. Які напої заважають вашій стрункості - готова поділитися відомий дієтолог Наталія Самойленко. У своїй книзі «Їж, пий, худни» експерт представила рейтинг напоїв, що шкодять фігурі. Беріть на замітку корисні поради дієтолога і будьте красивими!

1. Кава з молоком

Ніхто не сперечається — якщо додати до кави ложечку цукру, сиропу чи вершків, буде дуже смачно. Але такий напій аж ніяк не піде нам на користь. По-перше, солодка кава з молоком або вершками — лідер за вмістом калорій серед напоїв. По-друге, вона має надвисокий інсуліновий індекс. А калорії, отримані з рідини, засвоюються й «осідають» на талії надзвичайно швидко. По-третє, кофеїн здатен зневоднювати організм. 

2. Пакетовані соки промислового виробництва 

Якщо ви досі вважаєте, що в пакетах продають 100% сік, ви помиляєтеся. Коли страшенно захочеться саме магазинного соку, пригадайте, що у склянці такого напою міститься 33 г цукру, а добова норма — лише 25 г.

Пийте воду протягом дня! Візьміть за правило випивати поступово до 2 л води — вона «живить» нас зсередини, сприяє очищенню організму, прискоренню процесу розщеплення жирів, - радить Наталія. 

3. Молоко 

Таке відоме та звичне ще з дитинства молоко, виявляється, аж ніяк не сприяє стрункості й шкодить здоров’ю. Як ми вже не раз згадували, молоко має високий інсуліновий індекс, а молочний білок — один із найпотужніших алергенів. До того ж у склянці молока міститься аж 12 г молочного цукру.

А якщо ви п’єте літр молока? Раптовий стрибок рівня інсуліну неминучий, а це зрештою призведе до небажаних наслідків. Ідеться і про сприятливі умови для накопичення вісцерального жиру, і посилення проявів метаболічного синдрому, і поглиблення інсулінорезистентності. Крім того, молоко промислової обробки містить велику кількість окислених жирів. Вони з’являються через технологічні особливості виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічаємо весну: 4 найпопулярніші дієти цього сезону

4. Міцний алкоголь, пиво та коктейлі 

Алкоголь знижує самодисципліну та мотивацію, посилює апетит. Це призводить до зривів у програмі харчування. І, як правило, калорійність алкогольних напоїв дуже висока.

А в напоїв із низькою калорійністю надвисокий глікемічний індекс, як, наприклад, у пива. Через цей непомітний для ока індекс зрештою виростає дуже помітний живіт. До всього, пиво містить ще й фітоестрогени — це аналоги жіночих статевих гормонів. Тому чоловіки, які зловживають пивом, мають характерний для жінок тип ожиріння і збільшені молочні залози (гінекомастія).

«Які спиртні напої можна вживати, коли худнеш? Наприклад, якісне натуральне вино, червоне, рожеве чи біле, — досить корисне, адже містить багато антиоксидантів, поліфенолів і мінеральних речовин. Вино розріджує кров, знижує ризик атеросклерозу, стимулює кровотворення і підвищує настрій. Утім його треба дозувати: 2 г вина на 1 кг маси тіла будуть корисні, а більше — може завдати шкоди. Отже, якщо ваша вага — 65 кг, то можете дозволити собі до 130 г червоного вина під час вечері», - зауважує експерт. 

Більше цікавої інформації про здорове харчування читайте у книзі Наталії Самойленко «Їж, пий, худни», яку випустило видавництво «Книголав». До слова, нещодавно відбулася презентація книги Наталії Самойленко «Їж, пий, худни» у київському готелі TSARSKY.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих домашніх напоїв для тих, хто худне до літа

Фото: gettyimages.com

Новини по темі