Що таке «чітміл» і чим він корисний

Чітміл: Що це таке і чому він нього худнуть
gettyimages.com

Усе про новий тренд у схудненні.

Поділитися:

Поняття «чітміл» набирає обертів і вважається одним із найпопулярніших нових віянь у дієтології. Чому «чітміл» так подобається жінкам, і якими є його основні правила та переваги - розібралася редакція 1plus1.ua. 

Що таке «чітміл»?

Назва «чітміл» походить від двох англійських слів: «cheating» - шахраювати і «meal» - прийом їжі. Тобто дотримуючись «чітміл», ви маєте право інколи тішити себе улюбленою їжею (піцою, фаст-фудом, солодощами тощо). Звучить краще, ніж зриватися під час суворої дієти, чи не так? 

Основні правила «чітмілу»

Найважливішим пунктом у харчуванні «чітміл» є так званий раціон 90/10. Це означає, що ви споживаєте 90% здорової їжі і 10% улюблених продуктів. Таким чином, насолодившись маленькою порцією картоплі фрі або шматочком торту, вам не захочеться їсти перед сном смажене або солодке і потім картати себе за таку помилку. Не варто сварити себе за маленькі бажання!

Ще одне правило - влаштовуйте «чітміл» у другій половині дня. Ваш сніданок обов’язково повинен бути здоровим й поживним. До того ж потішити себе улюбленою стравою можна після інтенсивного тренування. Саме тоді у вас прискорений метаболізм, а це означає, що всі калорії буде спалено! 

Радимо також не їсти «чітміл-продукти», дивлячись телевізор або гортаючи соцмережі. Ви можете не помітити, як з’їли більше, ніж було дозволено. 

Користь «чітмілу»

Окрім того, що «чітміл» позитивно впливає на наше психічне здоров’я, він покращує метаболізм та прискорює обмін речовин, завдяки активній роботі щитовидної залози. Він також нормалізує роботу ШКТ, особливо якщо ви споживаєте мало вуглеводів і багато білку. Тож рол Філадельфія або морквяне тістечко буде вам тільки на користь!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП шкідливих напоїв, від яких ми товстішаємо

Що не можна їсти, дотримуючись «чітмілу»?

Хоча «чітміл» включає у себе калорійні продукти, це не означає, що вони повинні зашкодити вашому здоров’ю. Тому обирайте бургери з натурального м’яса, органічне молоко, свіжоспечену піцу і корисні солодощі. 

До дозволених у «чітміл» продуктів також не входять фруктові соки, газовані напої, алкогольні коктейлі. Пийте більше води і замініть коктейль з хімічними домішками келихом якісного вина. 

Протипоказання «чітмілу»

Взявши це харчування за правило, важливо спостерігати за реакцією організму на ті чи інші продукти. Якщо ви відчуваєте здуття живота, важкість у шлунку або нудоту - варто повністю відмовитися від «чітмілу» на користь здорового харчування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скажіть «ні» передчасному старінню: Як створити правильний б'юті-раціон

Фото: gettyimages.com

Новини по темі