7 продуктів, які врятують від головного болю

Продукти від головного болю – топ-7, які реально допомагають | Здоров'я | 1+1
Фото: GettyImages

Не поспішай ковтати пігулки.

Поділитися:

Коли головний біль заважає насолоджуватися життям, варто зазирати не в аптечку, а в холодильник. Деякі продукти можуть стати не гіршим знеболювальним, аніж ліки. А ще вони не викличуть побічних ефектів чи прихованих алергічних реакцій, натомість будуть корисними для здоров’я. Вони містять всі необхідні речовини, аби позбавити тебе докучливих спазмів. Ми підготували для тебе перелік найефективніших:

1. Горіхи

Кеш’ю та кедрові горіхи можуть стати дуже ефективним засобом при головному болі. Вони багаті на магній, що насичує мозок киснем та припиняє спазми.

Фото: GettyImages

2. Імбир

Горня імбирного чаю буде корисним не лише при застуді. Завдяки своїм протизапальним властивостям, корінь імбиру дієво долає мігрень.

3. Яблука

Причиною головного болю часто є різка зміна погоди. Якщо твій тиск напряму залежить від того, що відбувається за вікном – варто звернутися до лікаря, аби виявити причини.

Найчастіше це відбувається через нестачу гормону естрогену. Яблуко здатне нормалізувати його вироблення, тож воно швидко позбавить неприємних відчуттів.

Фото: GettyImages

4. Чорний чай із цукром

Безперечно, цукор шкідливий для твого здоров’я, але не цього разу. Дозволь собі порушити правила і завари солодкого напою. Річ у тому, що поєднання чаю з цукром спричиняє вироблення катехінів – речовин, що мають знеболювальну дію.

5. Диня

Головний біль може виникати і через зневоднення організму. У такому разі, окрім чаю, ефективно допоможе спіла солодка диня. Вона багата на калій, що також зменшує біль. Тож цей літній смаколик подвійним ударом знищить спазми у твоїй голові.

Фото: GettyImages

6. Молочна продукція

Нестача кальцію в організмі здатна викликати спазми м’язів голови. А молочні продукти допоможуть нормалізувати його рівень. Нежирний кисломолочний сир або ж склянка молока, йогурту чи ряжанки мають знеболювальну дію, не гіршу ніж у цільових препаратів.

7. Печена картопля

Це може звучати дивно, але печена картопля зі шкіркою неабияк допомагає при головному болі. А все тому, що в ній дуже багато калію. Після п’янкої вечірки достатньо навіть дві картоплини в мундирі, аби помітно покращити самопочуття.

Взгалі вона має чимало корисних властивостей. У відео ти дізнаєшся, як правильно її вживати, аби отримувати максимум користі для організму:

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Бережи своє здоров'я та читай корисні матеріали на нашому сайті:

1. 5 причин більше ніколи не пропускати сніданок

2. Як впоратися зі стресом і дратівливістю: Поради психотерапевта

3. Боїшся погладшати? Розвінчуємо міфи про жирні продукти

Новини по темі