Українець встановив світовий рекорд та виборов «золото»: плавець Андрій Трусов став першим на Паралімпійських іграх у Токіо

На Паралімпійських іграх, які наразі тривають у Токіо, українець Андрій Трусов встановив світовий рекорд з плавання на дистанції 100 метрів на спині.

Вчора, 30 серпня, український плавець Андрій Трусов виборов ще одну золоту медаль до скарбнички нашої паралімпійської збірної, встановивши при цьому світовий рекорд. Андрій став першим на дистанції 100 метрів на спині у класі S7, показавши час 1,08.14. Це новий світовий рекорд. Попередній рекорд на цій дистанції цим стилем належав також українському спортсменові Богдану Гринченку, який раніше показав час 1,08.92.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралімпіада 2020: Україна сьогодні завоювала відразу 5 золотих медалей та вийшла на 5 командне місце

Ще одне «золото» на Паралімпіаді-2020 вчора здобула у настільному тенісі українська спортсменка Марина Литовченко. Сьогодні вона поділилася своїми емоціями від змагань.

Loading...

Загалом же Україна поки знаходиться на 5-му місці у медальному заліку. У нашій скарбничці наразі 62 медалі: 14 золотих, 30 срібних та 18 бронзових. Дивіться, як проходило відкриття Паралімпійських ігор в Токіо.

Loading...

Літні Паралімпійські ігри 2020 у Токіо розпочалися 24 серпня та триватимуть до 5 вересня. У них беруть участь спортсмени із 168 країн світу, які змагаються у 22 видах спорту. Українська збірна традиційно одна з найсильніших на Паралімпіаді. Пишаємося і вболіваємо за наших спортсменів.