Українець встановив світовий рекорд та виборов «золото»: плавець Андрій Трусов став першим на Паралімпійських іграх у Токіо

Світовий рекорд на Паралімпійських іграх від плавця Андрія Трусова
Getty Images

На Паралімпійських іграх, які наразі тривають у Токіо, українець Андрій Трусов встановив світовий рекорд з плавання на дистанції 100 метрів на спині.

Поділитися:

Вчора, 30 серпня, український плавець Андрій Трусов виборов ще одну золоту медаль до скарбнички нашої паралімпійської збірної, встановивши при цьому світовий рекорд. Андрій став першим на дистанції 100 метрів на спині у класі S7, показавши час 1,08.14. Це новий світовий рекорд. Попередній рекорд на цій дистанції цим стилем належав також українському спортсменові Богдану Гринченку, який раніше показав час 1,08.92.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паралімпіада 2020: Україна сьогодні завоювала відразу 5 золотих медалей та вийшла на 5 командне місце

Ще одне «золото» на Паралімпіаді-2020 вчора здобула у настільному тенісі українська спортсменка Марина Литовченко. Сьогодні вона поділилася своїми емоціями від змагань.

Загалом же Україна поки знаходиться на 5-му місці у медальному заліку. У нашій скарбничці наразі 62 медалі: 14 золотих, 30 срібних та 18 бронзових. Дивіться, як проходило відкриття Паралімпійських ігор в Токіо.

Літні Паралімпійські ігри 2020 у Токіо розпочалися 24 серпня та триватимуть до 5 вересня. У них беруть участь спортсмени із 168 країн світу, які змагаються у 22 видах спорту. Українська збірна традиційно одна з найсильніших на Паралімпіаді. Пишаємося і вболіваємо за наших спортсменів.

Новини по темі