Українські війська звільнили Андріївку на Донеччині: як виглядає місто

Українські військові відбили Андріївку та завдали ворогові суттєвих втрат.

Після місяців відважних боїв сили оборони України звільнили село Андріївка, розташоване на південний схід від Бахмута. Ворогові завдали суттєвих втрат, як у військовій техніці, так і серед бійців. Наразі захисники закріплюються на позиціях. Про цей важливий етап операції розповів Андрій Ковальов, речник Генерального штабу Збройних Сил України, в марафоні новин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати фейк: 6 ознак дезінформації

"Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмута та досягли часткового успіху в районі Кліщіївки. Під час штурму вдалося успішно заволодіти селом Андріївка в Донецькій області. Ворог поніс великі втрати у живій силі та техніці. Наші війська закріпилися на досягнутих рубежах. На мелітопольському напрямку сили оборони продовжують наступальну операцію в районі Вербового, завдаючи ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Також сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на авдіївському та мар'їнському напрямках, де противник вів безуспішні наступальні дії в районі Ласточкіного та Авдіївки в Донецькій області", — повідомив речник.

За словами Ковальова, протягом минулої доби російські військови здійснили близько 10 неуспішних спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Усі атаки були відбиті, а окупанти зазнали значних втрат у живій силі та техніці. Минулої доби росіяни вчергове атакували Україну, використовуючи 22 дрони типу "камікадзе," з яких 17 було знищено засобами ППО. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнуваннь та пошкоджень зазнала припортова інфраструктура, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Наразі Андріївка вщент знищена окупантами — інфраструктура зазнала значних руйнувань.

Loading...

Більше новин