Вино з абрикосів має дуже витончений фруктовий аромат і його зовсім не складно приготувати самостійно в домашніх умовах. Однак потрібно пам'ятати про кілька важливих секретів його виготовлення, без яких ви не зможете досягти бажаного результату.
Перше, це плоди абрикоса мають бути настільки стиглими що починають падати на землю або опиняються у руці, тільки но ви доторкнетесь до гілки.
Друге, важливо ретельно перебрати, аби не потрапили гнилі абрикоси, адже вони просто зіпсують майбутнє вино.
І третє, абрикоси на домашнє вино не потрібно мити водою, потрібно просто протерти їх вологою ганчіркою, щоб не було зайовї вологи, інакше є вірогідність, що вони не почнуть процес бродіння і ви отримаєте не той результат, на який очікуєте.
Інгредієнти
1. Абрикоси перебрати, розділити на половинки та видалити кісточки, не мити.
2. Половинки абрикосів скласти у велику ємність для виготовлення вина, додати теплу воду і цукор, перемішати.
3. Шийку пляшки закрити й поставити в тепле місце для бродіння.
4. Через 6-7 днів брага буде готова, її потрібно буде щодня струшувати та перемішувати.
5. Після закінчення бродіння (приблизно 1 місяць) рідину профільтрувати через кілька шарів марлі.
6. Перелити рідину в суху і чисту ємність, щільно закрити та відправити в прохолодне місце для подальшого дозрівання, яке триватиме 3-4 місяці.
7. Дозріле вино з абрикосів ще раз профільтрувати та розлити у чисті пляшки. Закоркувати та зберігати в прохолодному місці.
Інгредієнти
1. Сік процідити через марлю, віджати м'якоть, вичавити лимони, додати цукор і дріжджі.
2. Отриману суміш ретельно перемішати в скляному бутлі, закрити спеціальною кришкою.
3. Відправити у темне тепле місце на три тижні.
4. Після повного припинення бродіння процідити рідину, заповнити нею догори скляну ємність для вина, щільно закрити та на чотири місяці поставити в темне місце.
5. Розлити у пляшки та лишити ще чотири місяці дозрівати у холодильнику чи у погребі.
Чим корисні абрикоси, дивіться сюжет:
Loading...