Вітамін С – один із найпопулярніших. З дитинства кожному наголошують про необхідність споживання фруктів, багатих цим вітаміном, щоб організм отримував максимальну кількість корисних речовин для профілактики захворювань.
Щоб уникнути неприємних наслідків нестачі вітаміну С, необхідно щодня приймати достатню дозу аскорбінки. Рекомендована добова норма вживання вітаміну С становить 90 мг для чоловіків і 75 мг для жінок. Підліткам потрібно від 65 до 75 мг вітаміну С у день, а дітям - близько 35-50 мг.
Чим корисний вітамін С для здоров'я організму?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради дієтолога: Корисні властивості та калорійність кеш'ю
За результатами досліджень, найбільша кількість вітаміну С міститься в свіжих овочах і фруктах: солодкому перці, помідорах, броколі, сирій та квашеній капусті, зелені, шипшині, зеленому горошку, хроні, картоплі, цитрусових, дині, яблуках, а також в ягодах: чорній смородині, обліписі, горобині, полуниці. У пророщених зернах теж є запас цього вітаміну. Тваринний постачальник цього вітаміну один - печінка.
Свіжовичавлені соки теж мають достатню дозу вітаміну С. Серед них найдовше зберігають цей вітамін апельсиновий і грейпфрутовий соки.
Loading...
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок у ліжко: 5 романтичних рецептів
Будьте здорові!