Зірковий рецепт: Яблучний пиріг від Олексія Душки

Рецепт найяблучнішого пирога без яєць і масла.

Ведучий Олексій Душка поділився рецептом найяблучнішого пирога без яєць і масла, який йому розповіла бабуся. Ведучий стверджує, що пам'ятає цей пиріг із дитинства - аромат випічки, який наповнює всю хату і тремтливе очікування смакоти... Шмат ще теплого пирога, скляночка холодного домашнього молока, і що ще потрібно для щастя?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила

"Цей пиріг –  максимум неймовірно соковитої мармеладно-яблучної начинки та мінімум тонесенького тіста з хрусткою скоринкою. Ідеальне поєднання! А ще в ньому немає яєць, вершкового масла та дріжджів. Готується дуже швидко і просто. Обіцяю, що він теж стане вашим улюбленим, і рецепт ви будете передавати з покоління в покоління", - розповідає Олексій. 

До речі, пиріг з яблуками – улюблений варіант ведучого, але насправді ви можете експериментувати з начинкою – неймовірно смачно виходить з абрикосами, з вишнями або просто з чорною смородиною (але тоді додавайте трохи більше цукру).

Інгредієнти для тіста:

Борошно - 2 ст.

Оливкова олія без запаху (можна замінити на будь-яку олію) - 0,5 ст.

Окріп - 0,5 ст.

Цукор - 2 ст.л.

Ванільний цукор - 10 г

Розпушувач - 1 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

Соковиті яблука - 800 г

Кориця – 0,5 ч.л.

Сік 0,5 лимона

Цукор - 6 ст.л.

Приготування:

1. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати сухі інгредієнти, додати окріп і олію, сформувати з тіста кулю, обернути в плівку і відкласти.

Не вимішуйте тісто, просто кілька разів помніть і зберіть в кулю, - зауважує Олексій Душка. 

2. Яблука очистити, нарізати скибочками, побризкати лимонним соком.

3. Розкачати тісто на пергаменті, викласти яблука, посипати корицею і цукром, сформувати бортики: 

«За бажанням можна зробити закритий пиріг (так начинка буде більш соковитою та мармеладною). Для цього треба розділити тісто на дві частини – більшу для основи і меншу для верху. Не забудьте зробити по центру отвір для того, щоб пиріг дихав», - додає експерт.  

4. Зверху можна трохи притрусити пиріг цукром, бо тісто не дуже солодке. Можна додати кунжут або прикрасити горішками – це доповнює аромат, а додаткові текстури потішать ваші рецептори.

5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

6. Подавати з кулькою ванільного морозива. Смакує, як теплим, так і холодним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковитий м’ясний пиріг із сиром від Руслана Сенічкіна

Більше новин