Ведучий Олексій Душка поділився рецептом найяблучнішого пирога без яєць і масла, який йому розповіла бабуся. Ведучий стверджує, що пам'ятає цей пиріг із дитинства - аромат випічки, який наповнює всю хату і тремтливе очікування смакоти... Шмат ще теплого пирога, скляночка холодного домашнього молока, і що ще потрібно для щастя?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати справжній Київський торт: 3 простих правила
"Цей пиріг – максимум неймовірно соковитої мармеладно-яблучної начинки та мінімум тонесенького тіста з хрусткою скоринкою. Ідеальне поєднання! А ще в ньому немає яєць, вершкового масла та дріжджів. Готується дуже швидко і просто. Обіцяю, що він теж стане вашим улюбленим, і рецепт ви будете передавати з покоління в покоління", - розповідає Олексій.
До речі, пиріг з яблуками – улюблений варіант ведучого, але насправді ви можете експериментувати з начинкою – неймовірно смачно виходить з абрикосами, з вишнями або просто з чорною смородиною (але тоді додавайте трохи більше цукру).
Інгредієнти для тіста:
Борошно - 2 ст.
Оливкова олія без запаху (можна замінити на будь-яку олію) - 0,5 ст.
Окріп - 0,5 ст.
Цукор - 2 ст.л.
Ванільний цукор - 10 г
Розпушувач - 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
Соковиті яблука - 800 г
Кориця – 0,5 ч.л.
Сік 0,5 лимона
Цукор - 6 ст.л.
Приготування:
1. Борошно просіяти з розпушувачем, змішати сухі інгредієнти, додати окріп і олію, сформувати з тіста кулю, обернути в плівку і відкласти.
Не вимішуйте тісто, просто кілька разів помніть і зберіть в кулю, - зауважує Олексій Душка.
2. Яблука очистити, нарізати скибочками, побризкати лимонним соком.
3. Розкачати тісто на пергаменті, викласти яблука, посипати корицею і цукром, сформувати бортики:
«За бажанням можна зробити закритий пиріг (так начинка буде більш соковитою та мармеладною). Для цього треба розділити тісто на дві частини – більшу для основи і меншу для верху. Не забудьте зробити по центру отвір для того, щоб пиріг дихав», - додає експерт.
4. Зверху можна трохи притрусити пиріг цукром, бо тісто не дуже солодке. Можна додати кунжут або прикрасити горішками – це доповнює аромат, а додаткові текстури потішать ваші рецептори.
5. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
6. Подавати з кулькою ванільного морозива. Смакує, як теплим, так і холодним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковитий м’ясний пиріг із сиром від Руслана Сенічкіна