Золоті правила для клієнтів онлайн МФО

Переваги та недоліки онлайн кредитів.

Взяти кредит онлайн простіше простого. Однак якщо ви хочете, щоб позика не стала джерелом довгострокових проблем, думайте про наслідки, переплати і можливі ризики. Про це та інші правила для клієнтів МФО і піде мова у цій статті.

У чому перевага онлайн кредитів

У доступності і простоті оформлення. Вам навіть нікуди не треба йти, і при позитивному результаті справи, гроші прийдуть вам на картку або електронний гаманець.

Вимоги до позичальників в наземних і онлайн МФО теж не найвищі - якщо у вас немає прострочених кредитів, і є мінімум документів, кредит вам з великою часткою ймовірності дадуть. Наприклад, тут https://alexcredit.ua.

Які недоліки онлайн кредитів

Перший і найважливіший - це великі відсотки. Вищі ніж у банку. Тому, якщо ви хочете взяти не декілька сотень гривень і віддати їх не через тиждень із зарплати - брати позику в МФО не рекомендується. Як би сильно не хотілося.

Другий - це великі штрафи і пені за прострочення. Навіть якщо ви прострочили платіж на день, вас покарають гаманцем - ви віддасте в кредитну організацію ще більше. Тому рекомендуємо брати кредит лише в тому випадку і тільки в тому обсязі, коли ви впевнені - ви зможе повернути гроші в зазначений термін.

Можливо і нав'язування послуг, страховок, комісій, внесків. Останнім часом МФО стали працювати більш чесно та відкрито, але ризик несумлінного сервісу все ж залишається. Перевіряйте, щоб всі умови кредиту були прописані в документах, а факт і термін надходження вам грошей підтверджувався. Просіть назвати точну суму переплати.

Що ще варто тримати в голові

Тверезо оціните свої можливості, доступний капітал і надходження грошей в найближчій перспективі. Якщо ви не впевнені, що в майбутньому ви зможете віддати кредит, як би не було велике бажання взяти позику - краще від нього відмовитися. Думайте про наслідки ще до того, як подасте заявку в обрану кредитну організацію.

Якщо ж стався форс-мажор, і кредит віддавати не виходить, краще всього звернутися в МФО і пояснити ситуацію. Можливо, вам дозволять продовжити кредит або запропонують зручну схему розрахунку, але будьте готові до нових відсотків.

Якщо ж ви отримали СМС про заборгованість, ніколи не ігноруйте подібні оповіщення - можливо, ви не повністю погасили кредит, або його оформили на ваші документи шахраї. Детальніше про це тут: https://alexcredit.ua/blog/sms-pro-zaborgovanist

Вибирайте МФО з урахуванням умов кредитування, а також відгуків користувачів, які розміщені на незалежних ресурсах з хорошою репутацією.

Більше новин