1+1 media спільно з МЗС запустили тематичне відео про катастрофічні наслідки для екології, спричинені вторгненням рф

Дивіться відео про катастрофічні наслідки для екології, спричинені війною росії проти України.

До Дня Землі, який щороку відзначають 22 квітня, група 1+1 media спільно з Міністерством закордонних справ України запустили тематичне відео про катастрофічні наслідки для екології всього світу, спричинені повномасштабною війною росії проти України. Головна ідея відеоролика — ще раз акцентувати увагу на тому, що рф своїми діями завдає непоправної шкоди усій планеті, а війна — це не eco-friendly.

«Ми сортуємо, переробляємо, відмовляємось. Обираємо eco, green, cruelty-free. Пересідаємо, переходимо на альтернативу, одягаємо вдруге, користуємось знову і знову. Рятуємо, саджаємо, навчаємось…Але цього недостатньо, поки триває війна в Україні. Вторгнення росії несе катастрофічні наслідки для екології України та всього світу», — йдеться у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Міжнародний день Матері-Землі: історія та традиції

Спеціальний відеоролик із закликом «Зупини росію, щоб врятувати Землю» поширюватиметься через дипломатичні представництва, а також — українськомовні та англомовні майданчики групи 1+1 media та ресурси міжнародних партнерів.

«Щоденно росія завдає збитків нашій країні, ведучи тактику «спаленої землі». Обстрілюючи, знищуючи та мінуючи все на своєму шляху, країна-агресорка наближає суспільство до екологічної катастрофи. І йдеться не лише про наслідки для території України, а й для всього світу. Ми повинні це зупинити. Саме тому спільно з Міністерством закордонних справ розробили тематичний ролик, аби вкотре привернути увагу міжнародної спільноти до подій в Україні», — коментують в 1+1 media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проводи 2023: як поминати родичів та що не можна робити

Ініціатори акції закликають всіх небайдужих поширювати відео у соціальних мережах українською та англійською мовами.

«Сьогодні під загрозою не лише наша країна, а самі основи світового порядку, системи безпеки та міжнародного права. Росія нехтує всіма існуючими міжнародними угодами у сфері охорони навколишнього середовища під час військових конфліктів. Російські війська не лише вбивають українців і руйнують українські міста та села, але і вчиняють екоцид, руйнуючи унікальні екосистеми нашої країни та знищуючи сотні унікальних видів рослин і тварин. Все це відбувається просто в центрі Європи. Захист природи є одним з важливих елементів Формули миру Президента Зеленського. Ми закликаємо партнерів об’єднати зусилля і зупинити російський екоцид», — коментують в Міністерстві закордонних справ України.

До слова, День Землі щорічно відзначається 22 квітня, об’єднуючи людей з різних куточків планети довкола екологічних проблем.

Больше новостей