1+1 media спільно з МЗС запустили тематичне відео про катастрофічні наслідки для екології, спричинені вторгненням рф

День Землі 2023: як росія знищує екологію (відео)
Freepik

Дивіться відео про катастрофічні наслідки для екології, спричинені війною росії проти України.

Поделиться:

До Дня Землі, який щороку відзначають 22 квітня, група 1+1 media спільно з Міністерством закордонних справ України запустили тематичне відео про катастрофічні наслідки для екології всього світу, спричинені повномасштабною війною росії проти України. Головна ідея відеоролика — ще раз акцентувати увагу на тому, що рф своїми діями завдає непоправної шкоди усій планеті, а війна — це не eco-friendly.

«Ми сортуємо, переробляємо, відмовляємось. Обираємо eco, green, cruelty-free. Пересідаємо, переходимо на альтернативу, одягаємо вдруге, користуємось знову і знову. Рятуємо, саджаємо, навчаємось…Але цього недостатньо, поки триває війна в Україні. Вторгнення росії несе катастрофічні наслідки для екології України та всього світу», — йдеться у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Міжнародний день Матері-Землі: історія та традиції

Спеціальний відеоролик із закликом «Зупини росію, щоб врятувати Землю» поширюватиметься через дипломатичні представництва, а також — українськомовні та англомовні майданчики групи 1+1 media та ресурси міжнародних партнерів.

«Щоденно росія завдає збитків нашій країні, ведучи тактику «спаленої землі». Обстрілюючи, знищуючи та мінуючи все на своєму шляху, країна-агресорка наближає суспільство до екологічної катастрофи. І йдеться не лише про наслідки для території України, а й для всього світу. Ми повинні це зупинити. Саме тому спільно з Міністерством закордонних справ розробили тематичний ролик, аби вкотре привернути увагу міжнародної спільноти до подій в Україні», — коментують в 1+1 media.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проводи 2023: як поминати родичів та що не можна робити

Ініціатори акції закликають всіх небайдужих поширювати відео у соціальних мережах українською та англійською мовами.

«Сьогодні під загрозою не лише наша країна, а самі основи світового порядку, системи безпеки та міжнародного права. Росія нехтує всіма існуючими міжнародними угодами у сфері охорони навколишнього середовища під час військових конфліктів. Російські війська не лише вбивають українців і руйнують українські міста та села, але і вчиняють екоцид, руйнуючи унікальні екосистеми нашої країни та знищуючи сотні унікальних видів рослин і тварин. Все це відбувається просто в центрі Європи. Захист природи є одним з важливих елементів Формули миру Президента Зеленського. Ми закликаємо партнерів об’єднати зусилля і зупинити російський екоцид», — коментують в Міністерстві закордонних справ України.

До слова, День Землі щорічно відзначається 22 квітня, об’єднуючи людей з різних куточків планети довкола екологічних проблем.

Новости по теме