День Києва 2023: котлета по-київськи – кулінарний символ столиці України (рецепт)

Рецепт приготування котлети по-київськи до Дня Києва.

День Києва відзначають традиційно в останню неділю травня. У 2023 році День міста Київ припадає на 28 травня. Зазвичай заходи присвячені Дню Києва, відбуваються протягом декількох днів та вражають своїм розмахом. Однак під час воєнного стану через повномасштабне вторгнення росії на територію України київська влада не планує проводити гучних святкувань. Тож пропонуємо вам відсвяткувати День міста Київ, поласувавши смачною котлетою по-київськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати український борщ: класичний рецепт

Як приготувати котлету по-київськи: рецепт

Котлета по-київськи — котлети з відбитого курячого філе, в яке загорнуто шматок вершкового масла. Готова котлета має овальну форму. Обсмажують її у фритюрі. До начинки з вершкового масла можна додати тертий сир, гриби, зелень та інші інгредієнти на смак.

Рецепт котлети по-київськи 

Інгредієнти:

  • 800 грамів курячого філе;
  • 150-200 грамів вершкового масла;
  • два яйця;
  • панірувальні сухарі;
  • 2–3 столові ложки борошна;
  • 50 грамів молока;
  • зелень;
  • сіль, перець на смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати

1. Підготувати начинку: м'яке вершкове масло розім'яти виделкою, додати дрібно порізану зелень, сіль і чорний перець, перемішати виделкою до однорідної маси.

2. За допомогою столової ложки зробити з масла кульки у вигляді овалу та покласти на 3–5 хвилин до морозильника.

3. Куряче філе ретельно відбити, у центр покласти кульку з масла та загорнути з усіх боків курячим філе (масло повинно бути щільно обгорнуте м'ясом, не повинно бути видно розривів, інакше начинка може витекти при смаженні). 

4. Зліплену котлету на кілька хвилин потрібно покласти до морозильника.

5. В невеликій тарілці збити віничком яйця з молоком.

6. Котлети посипати перцем і обваляти в борошні. Змочити в яєчній суміші та обваляти в панірувальних сухарях. Повторити цей процес.

7. Обсмажити котлету по-київськи у фритюрі 4–5 хвилин з кожного боку, після чого досмажити у духовці. Запікати котлету по-київськи необхідно безпосередньо перед подаванням на стіл.

Дивіться секрети приготування ідеальної котлети по-київськи:

Loading...

Больше новостей