Як приготувати український борщ: класичний рецепт

Класичний рецепт українського борщу — 1+1
Freepik

Рецепт смачного українського борщу!

Поділитися:

Український борщ — це одна з найпопулярніших перших страв в Україні, символ української кулінарної культури і достатку, який входить до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Пропонуємо рецепт, який допоможе приготувати смачний український борщ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ офіційно визнано українською стравою та внесено до культурної спадщини ЮНЕСКО

Український борщ — рецепт

Інгредієнти:

  • 500 г свинини або яловичини
  • 2-3 картоплини
  • 300 г білокачанної капусти
  • 1 цибуля
  • 2-3 морквини
  • 1-2 буряки
  • 1 перець (жовтий або червоний)
  • 2-3 помідори або 2 столові ложки томатної пасти
  • 1-2 столові ложки рослинної олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Оцет — за смаком
  • Зелень для прикрашання
  • Сметана для подачі (за бажанням)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 українських традиційних солодких смаколиків, про які ви могли не знати

Як приготувати червоний борщ

1. Приготуйте бульйон. Покладіть свинину або яловичину в каструлю, додайте воду (приблизно 2 літри) і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, знизьте вогонь та варіть бульйон на помірному вогні, знімаючи піну, доки м'ясо не буде готовим і бульйон не стане насиченим.

2. Поки вариться бульйон, приготуйте овочі. Очистіть цибулю, морквину та буряки, наріжте їх кубиками або соломкою. Перець наріжте смужками. Помідори можна нарізати кубиками або використати томатну пасту.

3.  Коли бульйон звариться, вийміть з нього м'ясо. Поки м'ясо остигає, додайте в бульйон нашатковану капусту. Через 5-10 хвилин додайте нарізану картоплю. Поки вариться картопля, відокремте м'ясо від кістки і наріжте. Поверніть м'ясо в суп.

4. У глибокій пательні або каструлі розігрійте рослинну олію і просмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте морквину, буряки і протушкуйте на помірному вогні. Додайте нарізаний перець, помідори чи томатну пасту і тушкуйте ще 2-3 хвилини, поки овочі стануть ніжними.

5. Тушковані овочі додайте до готового бульйону. Туди ж — лавровий лист, зубчик часнику, сіль та чорний перець за смаком. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні ще 10-15 хвилин.

6. Подавайте гарячий борщ із зеленню (кріп або петрушкою). За бажанням можна додати сметану, сік лимона або оцет, щоб надати борщу свіжості і кислинки.

Дізнайтеся також незвичайний рецепт борщу від ведучого "Сніданку з 1+1" Кості Грубича!

Новини по темі