"Перемогою це все не зупиниться", — Кирило Буданов у спецпроєкті "Рік. За кадром" назвав складні виклики, які чекають на Україну після перемоги

Начальник ГУР МО Кирило Буданов розповів, що таке перемога для України та що робити з жителями окупованих протягом 9 років територій.

У пʼятницю, 19 травня, о 21:30 на телеканалі 1+1 Україна вийшов четвертий випуск спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік.За кадром". У ньому начальник головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов розкриває військові таємниці, які вже можна озвучувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що пишуть діти у листах Залужному та як це мотивує військових: Валерій Залужний у проєкті "Рік. За кадром"

Що таке перемога для України

Під час бесіди з Дмитром Комаровим керівник ГУР МО розповів, якою бачить перемогу для України:

"Для нас вона чітко окреслена. Це повернення адмінкордону станом 1991 рік. Може бути ситуація, при які не буде ніякої капітуляції нікого, проте ми повернемо свої кордони".

Що буде з росією

На думку Кирила Буданова, росія видозміниться у майбутньому. Не виключено, що від неї відокремляться деякі регіони.

"Росія одностайно видозміниться. Чи з'являться там нові державоутворення? З'являться, і росіяни чудово про це знають. Чим більше поразок зазнає російська федерація, тим швидше почнеться процес її видозмінення. Не потрібна росія світу в такому вигляді, в якому вона є зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знаємо, що потрібно для того, аби звільнити Крим, Луганську та Донецьку область, але...", — Валерій Залужний у проєкті "Рік. За кадром"

Про плани після перемоги України

Кирило Буданов поділився з Дмитром Комаровом, що планує робити після перемоги. В першу чергу він відвідає рідне для себе місто Севастополь в Криму.

"Я вважаєю, що це моє рідне місто. Я народився в Києві, проте все дитинство моє пройшло там". 

Також начальник ГУР МО зауважив, що після військової перемоги робота не закінчиться:

"Перемогою це все не зупиниться. Нас чекає досить складний етап. Він буде багаторічним. Фактично реінтеграція наших територій. Бо, вибачте, ми зараз отримуємо плюс 3 мільйони населення, яке 9 років жило під російською пропагандою. Це люди вже із зовсім іншим сприйняттям світу. Це не буде так легко, як здається. День перемоги буде. Він буде чітко окреслений, а далі піде досить важка робота. І це займе тривалий час. Нам потрібно буде видозмінювати економіку, передивитися бачення нових альянсів і союзів, які створяться для нової архітектури безпеки в світі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми будемо в НАТО, навіть не сумнівайтеся": Олексій Резніков в спецпроєкті Дмитра Комарова “Рік.За кадром” розповів про майбутнє України, про свою сімʼю та перемовини в білорусі

На питання, що робити з жителями окупованих протягом 9 років територій, Буданов відповів:

"Це люди з видозміненою психікою. Це навіть не ідеологія. Тих, кого можна, треба перевиховувати".

Дивіться повний випуск спецпроєкту Дмитра Комарова "Рік.За кадром"!

Loading...

Больше новостей