Полюбляєте гарячу випічку, але часто не вистачає часу і терпіння на тривале замішування тіста. Сьогодні Валентина Хамайко пропонує швидко та смачно приготувати пиріжки з баклажанами з «лінивого» солоного тіста.
Для приготування «лінивого» тіста знадобиться:
1. 6 ст. л. (з гіркою) борошна.
2. 1 ст. л. олії.
3. 1 ст. л. лимонного соку.
4. ¼ ч. л. солі.
5. 2 ст. л. вершкового масла.
6. Холодна вода (скільки потрібно для борошна).
Спосіб приготування тіста:
1. Замішуємо тісто.
2. Залишаємо його на 30 хв., щоб тісто було більш еластичним.
3. Розкачуємо тісто дуже тонко.
4. Зверху змащуємо тісто дуже тонким шаром вершкового масла.
5. Скручуємо тісто у рулет.
6. Кладемо на 30 хв. у холодильник.
Для начинки потрібно:
1. 2–3 баклажани.
2. 3 ст. л кунжуту.
3. 1 цибулина.
4. 1 ст. л. вершкового масла.
5. Сіль (за смаком).
6. Олія.
Спосіб приготування:
1. Смажимо до бежевого кольору.
2. Перемелюємо кунжут до однорідної маси.
3. Нарізаємо кубиками цибулю і викладаємо на пательню.
4. Додаємо до цибулі вершкове масло, оливкову олію і смажимо начинку.
5. Коли цибуля підсмажилась і стала м’якою, додаємо сіль (за смаком).
6. Вимикаємо цибулю, залишаємо її на пательні, а тим часом готуємо баклажани.
7. Проколюємо шкірку баклажанів зубочисткою/виделкою.
8. Запікаємо баклажани у духовці за температури 200 ⁰С.
9. Запечені баклажани розрізаємо вздовж посередині.
10. Знімаємо із баклажанів шкірку.
11. Нарізаємо баклажани кубиками.
12. Викладаємо усю начинку в окрему тарілку: баклажани, цибулю, перемелений кунжут.
13. Солимо та ретельно перемішуємо.
Робимо пиріжки:
1. Рулет тіста нарізаємо на однакові частинки (приблизно по 2 см).
2. Розкочуємо кожен шматочок тіста і викладаємо на нього 1 ч. л. начинки.
3. Край тіста змащуємо збитим яйцем і ліпимо кожен пиріжок трикутником.
4. Зверху кожен пиріжок змащуємо збитим яйцем і присипаємо чорним кунжутом.
5. Випікаємо 15 хв. за температури 180 ⁰С.
Пиріжки можуть бути самостійною стравою, а також чудово смакуватимуть із або .