Ароматні трикутні пиріжки з баклажанами від Валентини Хамайко

Пиріжки із «лінивого» солоного тіста з баклажанами.

Поділитися:

Полюбляєте гарячу випічку, але часто не вистачає часу і терпіння на тривале замішування тіста. Сьогодні Валентина Хамайко пропонує швидко та смачно приготувати пиріжки з баклажанами з «лінивого» солоного тіста.

Для приготування «лінивого» тіста знадобиться:

1. 6 ст. л. (з гіркою) борошна.

2. 1 ст. л. олії.

3. 1 ст. л. лимонного соку.

4. ¼  ч. л. солі.

5. 2 ст. л. вершкового масла.

6. Холодна вода (скільки потрібно для борошна).

Спосіб приготування тіста:

1. Замішуємо тісто.

2. Залишаємо його на 30 хв., щоб тісто було більш еластичним.

3. Розкачуємо тісто дуже тонко.

4. Зверху змащуємо тісто дуже тонким шаром вершкового масла.

5. Скручуємо тісто у рулет.

6. Кладемо на 30 хв. у холодильник.

Для начинки потрібно:

1. 2–3 баклажани.

2. 3 ст. л кунжуту.

3. 1 цибулина.

4. 1 ст. л. вершкового масла.

5. Сіль (за смаком).

6. Олія.

Спосіб приготування:

1. Смажимо білий кунжут до бежевого кольору.

2. Перемелюємо кунжут до однорідної маси.

3. Нарізаємо кубиками цибулю і викладаємо на пательню.

4. Додаємо до цибулі вершкове масло, оливкову олію і смажимо начинку.

5. Коли цибуля підсмажилась і стала м’якою, додаємо сіль (за смаком).

6. Вимикаємо цибулю, залишаємо її на пательні, а тим часом готуємо баклажани.

7. Проколюємо шкірку баклажанів зубочисткою/виделкою.

8. Запікаємо баклажани у духовці за температури 200 ⁰С.

9. Запечені баклажани розрізаємо вздовж посередині.

10. Знімаємо із баклажанів шкірку.

11. Нарізаємо баклажани кубиками.

12. Викладаємо усю начинку в окрему тарілку: баклажани, цибулю, перемелений кунжут.

13. Солимо та ретельно перемішуємо.

Робимо пиріжки:

1. Рулет тіста нарізаємо на однакові частинки (приблизно по 2 см).

2. Розкочуємо кожен шматочок тіста і викладаємо на нього 1 ч. л. начинки.

3. Край тіста змащуємо збитим яйцем і ліпимо кожен пиріжок трикутником.

4. Зверху кожен пиріжок змащуємо збитим яйцем і присипаємо чорним кунжутом.

5. Випікаємо 15 хв. за температури 180 ⁰С.

Пиріжки можуть бути самостійною стравою, а також чудово смакуватимуть із українським супом або борщем зі смаженою картоплею.