Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Ароматні трикутні пиріжки з баклажанами від Валентини Хамайко

Пиріжки із «лінивого» солоного тіста з баклажанами.

Полюбляєте гарячу випічку, але часто не вистачає часу і терпіння на тривале замішування тіста. Сьогодні Валентина Хамайко пропонує швидко та смачно приготувати пиріжки з баклажанами з «лінивого» солоного тіста.

Для приготування «лінивого» тіста знадобиться:

1. 6 ст. л. (з гіркою) борошна.

2. 1 ст. л. олії.

3. 1 ст. л. лимонного соку.

4. ¼  ч. л. солі.

5. 2 ст. л. вершкового масла.

6. Холодна вода (скільки потрібно для борошна).

Спосіб приготування тіста:

1. Замішуємо тісто.

2. Залишаємо його на 30 хв., щоб тісто було більш еластичним.

3. Розкачуємо тісто дуже тонко.

4. Зверху змащуємо тісто дуже тонким шаром вершкового масла.

5. Скручуємо тісто у рулет.

6. Кладемо на 30 хв. у холодильник.

Для начинки потрібно:

1. 2–3 баклажани.

2. 3 ст. л кунжуту.

3. 1 цибулина.

4. 1 ст. л. вершкового масла.

5. Сіль (за смаком).

6. Олія.

Спосіб приготування:

1. Смажимо білий кунжут до бежевого кольору.

2. Перемелюємо кунжут до однорідної маси.

3. Нарізаємо кубиками цибулю і викладаємо на пательню.

4. Додаємо до цибулі вершкове масло, оливкову олію і смажимо начинку.

5. Коли цибуля підсмажилась і стала м’якою, додаємо сіль (за смаком).

6. Вимикаємо цибулю, залишаємо її на пательні, а тим часом готуємо баклажани.

7. Проколюємо шкірку баклажанів зубочисткою/виделкою.

8. Запікаємо баклажани у духовці за температури 200 ⁰С.

9. Запечені баклажани розрізаємо вздовж посередині.

10. Знімаємо із баклажанів шкірку.

11. Нарізаємо баклажани кубиками.

12. Викладаємо усю начинку в окрему тарілку: баклажани, цибулю, перемелений кунжут.

13. Солимо та ретельно перемішуємо.

Робимо пиріжки:

1. Рулет тіста нарізаємо на однакові частинки (приблизно по 2 см).

2. Розкочуємо кожен шматочок тіста і викладаємо на нього 1 ч. л. начинки.

3. Край тіста змащуємо збитим яйцем і ліпимо кожен пиріжок трикутником.

4. Зверху кожен пиріжок змащуємо збитим яйцем і присипаємо чорним кунжутом.

5. Випікаємо 15 хв. за температури 180 ⁰С.

Пиріжки можуть бути самостійною стравою, а також чудово смакуватимуть із українським супом або борщем зі смаженою картоплею.

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.