5 освіжаючих коктейлів для літньої вечірки, які можна приготувати вдома

Підбірка рецептів смачних безалкогольних напоїв, які легко готуються власноруч.

Літо «зобов’язує»: після робочого тижня багато з нас люблять зібратися дружною компанією та влаштувати гучну вечірку з танцями й розмовами про вічне. А що може бути краще для такої «паті», ніж легкі літні коктейлі, завчасно приготовані дбайливими господинями.

1. ФРУКТОВА САНГРІЯ

Це смачний, тонізуючий напій, який особливо полюбляють в Іспанії та Португалії. По суті – слабоалкогольний морс. Ідеальний варіант для початку вечірки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

- 750 мл червоного фруктового вина (найкраще – «Мерло»,

- 120 мл бренді,

- 90 мл цукрового сиропу,

- 100-200 г нарізаних скибками та очищених від зерен лаймів, апельсинів та лимонів (за смаком – можна більше чи менше),

- лід.

ПРИГОТУВАННЯ

1) У зручній посудині змішуємо інгредієнти.

2) Накриваємо кришкою, кладемо в прохолодне місце на 4-8 годин. За цей час усі «нотки» зміщаються й утвориться неповторний, приємний смак.

3) Подавати у стильних склянках з додаванням кубиків льоду.

2. ВИШНЕВИЙ ДЖИН

Виграшне поєднання класичного джину з насиченим вишневим сиропом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для сиропу:

- 450 г соковитої вишні без кісточок,

- 1800-200 г цукру,

- 250 мл води,

- цедра 0,5 лимона,

- цедра 0,5 апельсина.

Решта:

- 480 мл джина (на ваш вибір),

- 180 мл лікеру «Куантро»

- 180 мл тільки вижатого соку лайма,

- 540 мл вишневого сиропу,

- за смаком трохи настійки «Ангостура» (або аналогу),

- газована вода (мінеральна, не солодка, але й не солона),

- лід,

- 1 лайм (нарізаний скибочками) та вишні (для оформлення).

ПРИГОТУВАННЯ

1) Спершу готуємо сироп: зазначені інгредієнти кип’ятимо 40 хв. на слабкому вогні.

2) Далі – проціджуємо рідину й охолоджуємо її. Отримується близько 550 мл ароматного вишневого сиропу.

3) Потім змішуємо решту інгредієнтів (крім газованої води), додаємо сироп та гарно розмішуємо.

4) Розливаємо в келихи, але трохи не «по вінця» – решту заповнюємо газованою водою. Келихи прикрашаємо скибочкою лайма та вишенькою.

3. ТЕКІЛА З КАВУНА

Цей оригінальний напій чудово втамовує спрагу та освіжає.

ІНГРЕДІЄНТИ:

- 60 мл води,

- 60 г цукру,

- 60 мл свіжовичавленого лайма,

- 300 мл текіли,

- 450 г м’якоті кавуна (без кісточок),

- 400 г чорники,

- пучечок свіжої м’яти,

- лід.

ПРИГОТУВАННЯ

1) Спершу готуємо цукровий сироп.

2) Розтоплюємо цукор у воді й на невеликому вогні доводимо речовину до кипіння. Остуджуємо її.

3) Далі подрібнюємо м’якоть кавуна у блендері. Отриманий сік проціджуємо крізь марлю чи мілке ситечко.

4) Замість глечика під напій оригінально буде використати «вазу» з кавуна – розрізати великий кавун (або обрізати «кришечку» з середнього, так, щоби потім було зручно розмішувати й розливати напій). Вичистити серединку (м’якоті можна залишити на 0,5-1 см, щоби запобігти утворенню гірчинки.

5) Змішуємо цукровий сироп, сік лайма, подрібнені й добре «розтовчені» (для появи соку) чорнику та м’яту. Додаємо сік із м’якоті кавуна, текілу й залишаємо охолоджуватись протягом 2 годин.

6) Подавати краще у скляних келихах, заповнених кубиками льоду та прикрашеними листочками / гілочками м’яти.

4. РОМОВИЙ ПУНШ

Легкий та смачний коктейль для літньої вечірки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

- 240 мл світлого рому,

- 240 мл витриманого рому,

- 240 мл свіжовижчавленого апельсинового соку,

- 240 мл нектару манго,

- 120 мл ананасового соку,

- пучечок свіжої м’яти,

- 8-10 шматочків ананасу,

- лід.

ПРИГОТУВАННЯ

1) У глечику чи вазі змішуємо всі інгредієнти (за винятком льоду й кубиків ананаса. На 2 год.

2) Кладемо напій до холодильника. Потім – знову ретельно перемішуємо.

3) Додаємо до вази кубики льоду та розливаємо по келихам, прикрашаємо їх шматочками ананаса.

5 ПОЛУНИЧНО-ЛИМОННИЙ МОХІТО

Класичний варіант смачного коктейлю для літньої вечірки.

ІНГРЕДІЄНТИ:

- 240 мл золотого рому,

- 90 мл свежовичавленного соку лимона,

- 60 мл цукрового сиропу,

- 1 лимон нарізаний скибочками,

- 5-10 суничок середнього розміру,

- пучечок свіжої м’яти,

- кубики льоду.

ПРИГОТУВАННЯ

1) Беремо шейкер (якщо немає – велику банку чи пляшку, з широким горлом та кришкою).

2) Кладемо до шейкер а лимон, полуницю та м’яту. Додаємо кубики льоду, ром, сік лимона та цукровий сироп.

3) Добре збовтуємо розливаємо у  високі келихи, попередньо заповнені до верху тими ж полуницею та кубиками льоду.

4) Келихи прикрашаємо шматочком полуниці (або цілою – маленькою) та листочком/гілочкою м’яти.

Ну, а якщо серед гостей будуть діти, або люди, що взагалі не вживають алкогольних напоїв, ви можете приготувати смачний лимонад,

морс, компот  чи легкий хлібний квас.

Поради дієтолога стосовно згаданих напоїв дивіться у відео:

Loading...

Нехай ваші вечірки будуть веселими й запальними! 

Больше новостей