Літо «зобов’язує»: після робочого тижня багато з нас люблять зібратися дружною компанією та влаштувати гучну вечірку з танцями й розмовами про вічне. А що може бути краще для такої «паті», ніж легкі літні коктейлі, завчасно приготовані дбайливими господинями.
1. ФРУКТОВА САНГРІЯ
Це смачний, тонізуючий напій, який особливо полюбляють в Іспанії та Португалії. По суті – слабоалкогольний морс. Ідеальний варіант для початку вечірки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 750 мл червоного фруктового вина (найкраще – «Мерло»,
- 120 мл бренді,
- 90 мл цукрового сиропу,
- 100-200 г нарізаних скибками та очищених від зерен лаймів, апельсинів та лимонів (за смаком – можна більше чи менше),
- лід.
ПРИГОТУВАННЯ
1) У зручній посудині змішуємо інгредієнти.
2) Накриваємо кришкою, кладемо в прохолодне місце на 4-8 годин. За цей час усі «нотки» зміщаються й утвориться неповторний, приємний смак.
3) Подавати у стильних склянках з додаванням кубиків льоду.
2. ВИШНЕВИЙ ДЖИН
Виграшне поєднання класичного джину з насиченим вишневим сиропом.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для сиропу:
- 450 г соковитої вишні без кісточок,
- 1800-200 г цукру,
- 250 мл води,
- цедра 0,5 лимона,
- цедра 0,5 апельсина.
Решта:
- 480 мл джина (на ваш вибір),
- 180 мл лікеру «Куантро»
- 180 мл тільки вижатого соку лайма,
- 540 мл вишневого сиропу,
- за смаком трохи настійки «Ангостура» (або аналогу),
- газована вода (мінеральна, не солодка, але й не солона),
- лід,
- 1 лайм (нарізаний скибочками) та вишні (для оформлення).
ПРИГОТУВАННЯ
1) Спершу готуємо сироп: зазначені інгредієнти кип’ятимо 40 хв. на слабкому вогні.
2) Далі – проціджуємо рідину й охолоджуємо її. Отримується близько 550 мл ароматного вишневого сиропу.
3) Потім змішуємо решту інгредієнтів (крім газованої води), додаємо сироп та гарно розмішуємо.
4) Розливаємо в келихи, але трохи не «по вінця» – решту заповнюємо газованою водою. Келихи прикрашаємо скибочкою лайма та вишенькою.
3. ТЕКІЛА З КАВУНА
Цей оригінальний напій чудово втамовує спрагу та освіжає.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 60 мл води,
- 60 г цукру,
- 60 мл свіжовичавленого лайма,
- 300 мл текіли,
- 450 г м’якоті кавуна (без кісточок),
- 400 г чорники,
- пучечок свіжої м’яти,
- лід.
ПРИГОТУВАННЯ
1) Спершу готуємо цукровий сироп.
2) Розтоплюємо цукор у воді й на невеликому вогні доводимо речовину до кипіння. Остуджуємо її.
3) Далі подрібнюємо м’якоть кавуна у блендері. Отриманий сік проціджуємо крізь марлю чи мілке ситечко.
4) Замість глечика під напій оригінально буде використати «вазу» з кавуна – розрізати великий кавун (або обрізати «кришечку» з середнього, так, щоби потім було зручно розмішувати й розливати напій). Вичистити серединку (м’якоті можна залишити на 0,5-1 см, щоби запобігти утворенню гірчинки.
5) Змішуємо цукровий сироп, сік лайма, подрібнені й добре «розтовчені» (для появи соку) чорнику та м’яту. Додаємо сік із м’якоті кавуна, текілу й залишаємо охолоджуватись протягом 2 годин.
6) Подавати краще у скляних келихах, заповнених кубиками льоду та прикрашеними листочками / гілочками м’яти.
4. РОМОВИЙ ПУНШ
Легкий та смачний коктейль для літньої вечірки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 240 мл світлого рому,
- 240 мл витриманого рому,
- 240 мл свіжовижчавленого апельсинового соку,
- 240 мл нектару манго,
- 120 мл ананасового соку,
- пучечок свіжої м’яти,
- 8-10 шматочків ананасу,
- лід.
ПРИГОТУВАННЯ
1) У глечику чи вазі змішуємо всі інгредієнти (за винятком льоду й кубиків ананаса. На 2 год.
2) Кладемо напій до холодильника. Потім – знову ретельно перемішуємо.
3) Додаємо до вази кубики льоду та розливаємо по келихам, прикрашаємо їх шматочками ананаса.
5 ПОЛУНИЧНО-ЛИМОННИЙ МОХІТО
Класичний варіант смачного коктейлю для літньої вечірки.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 240 мл золотого рому,
- 90 мл свежовичавленного соку лимона,
- 60 мл цукрового сиропу,
- 1 лимон нарізаний скибочками,
- 5-10 суничок середнього розміру,
- пучечок свіжої м’яти,
- кубики льоду.
ПРИГОТУВАННЯ
1) Беремо шейкер (якщо немає – велику банку чи пляшку, з широким горлом та кришкою).
2) Кладемо до шейкер а лимон, полуницю та м’яту. Додаємо кубики льоду, ром, сік лимона та цукровий сироп.
3) Добре збовтуємо розливаємо у високі келихи, попередньо заповнені до верху тими ж полуницею та кубиками льоду.
4) Келихи прикрашаємо шматочком полуниці (або цілою – маленькою) та листочком/гілочкою м’яти.
Ну, а якщо серед гостей будуть діти, або люди, що взагалі не вживають алкогольних напоїв, ви можете приготувати смачний лимонад,
морс, компот чи легкий хлібний квас.
Поради дієтолога стосовно згаданих напоїв дивіться у відео:
Loading...
Нехай ваші вечірки будуть веселими й запальними!