Фуд-блогер Едуард Насиров продовжує вчити глядачів готувати вегетаріанські страви. Сьогодні у програмі «Сніданок з 1+1» він поділився рецептом буряково-шоколадного кексу з чорницею.
ШОКОЛАДНИЙ КЕКС – ІНГРЕДІЄНТИ
Буряк 2-3шт
Яйця 2шт
Цукор 200г
Оливкова олія 100мл
Борошно 250г
Розпушувач 1ч.л.
Какао 2ст.л.
Чорниця 1 склянка
Кориця 1/2 ч.л
Шоколад 200г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати олію без канцерогенів.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ШОКОЛАДНО-БУРЯКОВИЙ КЕКС З ЧОРНИЦЕЮ
1. Перемішайте яйця з цукром. Влийте рослинної олії.
2. Попередньо запечений буряк натріть на дрібній тертці чи перебийте у блендері. Додайте його до яєчної суміші. Перемішайте.
3. Всипте до суміші какао, корицю та цедру апельсина.
4. Постійно помішуючи суміш, додайте до неї борошно та розпушувач.
Цей кекс можна вважати корисною випічкою, адже буряк – один з небагатьох продуктів, що зберігає свої корисні властивості після термічної обробки, – зауважив Едуард Насиров.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.
5. Ягоди перемішайте з борошном, аби вони не осіли при готуванні. Пересипте їх у тісто.
Можна використовувати будь-які ягоди. Зі смородиною чи вишнею – кекс смакуватиме так само ідеально, – підкреслив Едуард Насиров.
6. Вилийте тісто в основу, застелену пергаментом.
7. Поставте кекс випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів на 35-40хв.
8. Дайте кексу «відпочити» 5хв, аби він не розвалився.
Готовий кекс можна полити топленим шоколадом та прикрачити цедрою чи м'ятою, – порадив Едуард Насиров.
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати шоколадне печиво без борошна.