Руслан СенічкінЕдуард Насиров, гість програми «Сніданок з 1+1», разом з Русланом Сенічкіним приготував хумус за незвичайним рецептом. Нут, основний інгредієнт класичного хумуса, він замінив на буряк. Особливість цієї у страви у її простоті – усі складові має кожна українська господиня.

Хумус насичує організм вітамінами B, C, білком, фосфором, залізом, цинком і магнієм. – переконують експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вітаміни потрібно вживати щодня для здоров’я та краси.

Як повернути форму після свят: Поради дієтологаБУРЯКОВИЙ ХУМУС – ІНГРЕДІЄНТИ

Буряк запечений 1 шт

Перець чилі 1/2 

Часник 1-2 зубчики

Зіра

Тахіна (кунжутна паста)

Рослинна олія

Зелень за смаком

Сік половини лимона

Волоські горіхи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодний суп із буряка від Руслана Сенічкіна.

Зелений чай для схуднення: Користь і правила вживанняЯК ПРИГОТУВАТИ БУРЯКОВИЙ ХУМУС

  1. Молодий буряк запечіть у духовці, обернувши його у фольгу. Так він збереже усі поживні речовини, які при варінні втрачаються.
  2. Перець чилі дрібно поріжте, очистивши його від насіння. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гострий перець сприяє схудненню (ВІДЕО).
  3. Очистьте часник та додайте 1-2 зубчики (залежить від його розміру).
  4. У миску до овочів додайте сік половини лимону та жменю горіхів.
  5. Додайте тахіну (кунжутну пасту). Якщо ви не знайшли такої пасти в магазині, то її легко можна приготувати вдома. Змішайте у кавомолці кунжут, сік лимону та теплу воду до консистенції майонезу.
  6. Всипте зіру та коріандр. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати спеції.
  7. Взбийте усі інгредієнти блендером до утворення однорідної маси. 
  8. Викладіть хумус у піалу, посипте зеленню за смаком, та налийте трошки рослинної олії. 

Буряковий хумус може виступати як самостійна закуска чи у якості доповнення до рису, омлету тощо. – переконує Едуард Насиров.

Подавайте хумус з нарізаними соломкою морквою та болгарським перцем, крекерами, грінками або ж традиційними лавашем та пітою.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачних пирогів із сухофруктами.