Літнє меню: Які продукти найкраще вживати у спеку

Навіть влітку не варто переходити на суто овочево-фруктовий раціон

Ви, мабуть, помітили, що влітку часто не хочеться їсти нічого, крім овочів та фруктів. Але переходити на суто овочево-фруктовий раціон не варто, адже людина потребує збалансованого харчування. Чим найкраще смакувати влітку, з'ясував «Сніданок з 1+1».

Читайте також: Лідер серед зелені: Чим корисний шпинат і як його вживати.

ФРУКТИ

Їх варто вживати в першій половині дня. Наприклад, на перший сніданок можна зробити смузі – організм краще засвоює перемелені фрукти. А вже за годинку-півтори можна поснідати вівсянкою.

М'ЯСО ТА РИБА

Пам’ятайте про білок. Обирайте нежирне м'ясо або ж на заміну йому – рибу. Останню краще підсмажити. Влітку не варто їсти сиру рибу.

 

КИСЛОМОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Як радить дієтолог Ірина Гудим, улітку потрібно вживати достатньою кількість кисломолочних продуктів. Завдяки їм підвищується рівень засвоєння корисних речовин організмом. А влітку ми намагаємося їсти якомога більше фруктів та овочів, щоби сповнитися вітамінами та мінералами. Кефір, йогурт, закваска – будуть дуже доричними у спекотну пору. Натомість краще відмовитися від заварних смаколиків.

Читайте також: Як відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині.

Больше новостей