На народне свято Масляна українці завжди готували безліч страв і накривати великий стіл. А головною стравою Масляної завжди вважалися саме млинці чи налисники. Кожна господиня має свій власний унікальний рецепт млинців. І різні начинки роблять їх смак ще більш цікавим і особливим. Сьогодні ми покажемо топ 3 рецепти млинців від «Сніданку з 1+1».
Млинці Королеви Єлизавети
Інгредієнти:
- Молоко - 1 скл.
- Цукор - 4 ст.л.
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 300 гр.
- Сода - 2 ч.л.
- Розтоплене вершкове масло- 2 ст.л.
- Сік лимона - 2 ч.л.
Приготування:
- Ретельно змішати всі компоненти без грудочок
- Випікати на вершковому маслі у вигляді невеликих панкейків
Loading...
Овочеві млинці
Інгредієнти:
- Борошно - 400 гр.
- Цукор - 3 ст.л.
- Сода - 0,5 ч.л.
- Яйця - 3 шт.
- Молоко - 500 мл.
- Морквяний сік - 2 ст. л.
- Шпинатний сік - 2 ст.л.
Приготування:
- Змішати сухі інгредієнти
- Влити до них молоко і ретельно перемішати
- Поставити тісто в холодильник на 1 годину
- Половину тіста влити в окрему ємність
- Додати морквяний сік в першу половину
- Додати шпинатний сік у другу половину
- Підсмажити млинці на пательні
Loading...
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коли святкують Масляну у 2024 році: традиції і обряди свята в Україні
Запечені млинці із сиром від Валентини Хамайко
Інгредієнти:
- Тісто
- Молоко - 1 л.
- Борошно - 500 гр.
- Цукор - 3 ст.л.
- Яйця - 4 шт.
- Жовтки - 2 шт.
- Сіль - дрібка
- Масло - 60 гр.
- Олія - 60 гр.
- Сильногазована вода - 100 мл.
Начинка 1
- Сир - 300 гр.
- Курага - 12 шт.
- Цукор 2 - ст.л.
- Яйця - 1 шт.
- Цедра лимону - 1/2
Начинка 2
- Сир - 300 гр.
- Цукор - 3 ст.л.
- Яйця - 1 шт.
Приготування:
- Вилити в блендер молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Взбити та додати борошно.
- Додати в масло олію та розтопити при низькій температурі. Вилити в блендер. Взбити до однорідності.
- Залишити відпочивати 20-30 хв.
- Додати в тісто газовану воду, щоб у млинцях утворилися дірочки.
- Перший млинець викласти на дуже гарячу пательню. Посмажити всі млинці.
- Для першої начинки помити курагу та порізати дрібними шматочками. Викласти в блендер.
- Додати в блендер цедру лимона, 2 ст.л. цукру, 1 яйце та домашній сир. Взбити. Викласти в миску.
- Для другої начинки в блендер викласти домашній сир, цукор і пудру. Перемішати.
- Форму для запікання змастити маслом.
- Частину млинців намастити однією начинкою, частину – іншою. Згорнути млинець конвертиком і викласти у форму.
- Для приготування сметанної заливки змішати домашню сметану, 1 жовток і декілька ложок цукру. Полити цим соусом кожен млинець.
- Запікати при температурі 160 градусів протягом 20 хв.
Loading...
Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Масляна, Масниця чи Колодій: що святкують українці