Цікаві способи приготування млинців на Масляний тиждень від «Сніданку з 1+1»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Топ 3 рецепти млинців на Масляну
Freepik

Топ 3 рецепти млинців на Масляну

Поделиться:

На народне свято Масляна українці завжди готували безліч страв і накривати великий стіл. А головною стравою Масляної завжди вважалися саме млинці чи налисники. Кожна господиня має свій власний унікальний рецепт млинців. І різні начинки роблять їх смак ще більш цікавим і особливим. Сьогодні ми покажемо топ 3 рецепти млинців від «Сніданку з 1+1».

Млинці Королеви Єлизавети 

Інгредієнти:

  • Молоко - 1 скл. 
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 300 гр. 
  • Сода - 2 ч.л.
  • Розтоплене вершкове масло- 2 ст.л.
  • Сік лимона - 2 ч.л.

Приготування: 

  1. Ретельно змішати всі компоненти без грудочок 
  2. Випікати на вершковому маслі у вигляді невеликих панкейків

Овочеві млинці 

Інгредієнти:

  • Борошно - 400 гр. 
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Сода - 0,5 ч.л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Молоко - 500 мл.
  • Морквяний сік - 2 ст. л.
  • Шпинатний сік - 2 ст.л.

Приготування: 

  1. Змішати сухі інгредієнти 
  2. Влити до них молоко і ретельно перемішати 
  3. Поставити тісто в холодильник на 1 годину 
  4. Половину тіста влити в окрему ємність 
  5. Додати морквяний сік в першу половину 
  6. Додати шпинатний сік у другу половину 
  7. Підсмажити млинці на пательні 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коли святкують Масляну у 2024 році: традиції і обряди свята в Україні

Запечені млинці із сиром від Валентини Хамайко


Інгредієнти: 

  • Тісто
  • Молоко - 1 л.
  • Борошно - 500 гр.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Яйця - 4 шт.
  • Жовтки - 2 шт.
  • Сіль - дрібка 
  • Масло - 60 гр.
  • Олія - 60 гр.
  • Сильногазована вода - 100 мл.

Начинка 1

  • Сир - 300 гр.
  • Курага - 12 шт.
  • Цукор 2 - ст.л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Цедра лимону - 1/2

Начинка 2

  • Сир - 300 гр.
  • Цукор - 3 ст.л.
  • Яйця - 1 шт.

Приготування:

  1. Вилити в блендер молоко, яйця, цукор, ванільний цукор і сіль. Взбити та додати борошно.
  2. Додати в масло олію та розтопити при низькій температурі. Вилити в блендер. Взбити до однорідності.
  3. Залишити відпочивати 20-30 хв.
  4. Додати в тісто газовану воду, щоб у млинцях утворилися дірочки.
  5. Перший млинець викласти на дуже гарячу пательню. Посмажити всі млинці.
  6. Для першої начинки помити курагу та порізати дрібними шматочками. Викласти в блендер. 
  7. Додати в блендер цедру лимона, 2 ст.л. цукру, 1 яйце та домашній сир. Взбити. Викласти в миску.
  8. Для другої начинки в блендер викласти домашній сир, цукор і пудру. Перемішати.
  9. Форму для запікання змастити маслом. 
  10. Частину млинців намастити однією начинкою, частину – іншою. Згорнути млинець конвертиком і викласти у форму.
  11. Для приготування сметанної заливки змішати домашню сметану, 1 жовток і декілька ложок цукру. Полити цим соусом кожен млинець.
  12. Запікати при температурі 160 градусів протягом 20 хв.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Масляна, Масниця чи Колодій: що святкують українці

 

Новости по теме