Вибір морозива у Києві гігантський. А 1 червня, офіційний початок літа, та ще й День захисту дітей – зайвий привід пригостити малечу солоденьким.
Наразі не все морозиво однакове – пальмова олія, барвники та підсилювачі смаку допомагають смакоті зберігатися у холодильних камерах місяцями, але не завдають користі вашій дитині. Ми пропонуємо спробувати так зване «домашнє» морозиво та активно цікавитися його складом.
З багатьох київських закладів, які готують морозиво самотужки, ми обрали ті, що пропагують використання лише натуральних інгредієнтів, і ті, де ми самі куштували морозиво.
Читайте також: Рецепт оригінального та смачного морозива в домашніх умовах.
«УМКА»
вул. Костьольна, 6
Сам похід в гості до «Умки» – вже справжнє свято, адже крамниця розташована в самому серці столиці, поруч із Майданом Незалежності. В асортименті – класичне морозиво на вершках зі стандартними смаками (ванільне, шоколадне, ягідне, солона карамель), влітку тут роблять свіжі ягідні сорбети, а для веганів готують морозиво на основі соєвого молока.
YOGORINO
вул. Мечнікова, 7
Великий вибір джелато (морозива, зробленого за італійською технологією) та сорбетів. Однак йдуть сюди насамперед за замороженим йогуртом – смакує він як морозиво, а от шкоди для талії – жодної. Смакові поєднання інтригують: є морозиво зі смаком полуниці з базиліком, кокосу, чаю мате, м’яти з шоколадом!
CARAMEL
вул. Воздвиженська, 5-7
Домашнє морозиво для гурманів, яке здивує дітей і однозначно вразить їхніх батьків, – лавандове, фіалкове, з горгонзолою та грушею, «Гінес-брауні», «Prosecco-абрикос». Радимо поласувати всіма по черзі та обрати свій улюблений смак.
DOUBLE CACAO У КАВОВОМУ ДОМІ LONDON
вул. Верхній вал, 18
Вегани з Double Cacao роблять не тільки морозиво, а ще й десерти, цукерки – все за правилами так званої raw food. Її принципи – мінімум термічної обробки, виключно натуральні інгредієнти рослинного походження. Тож, морозиво від Double Cacao ідеально підійде діткам на безлактозній дієті – його роблять на основі кокосових вершків та крему з горіхів кешью. Морозиво вкривають натуральною шоколадною глазур’ю, і до шоколаду не додають ні цукру, меду.
Читайте також: 3 поради, щоб вибрати якісне морозиво.
MILK BAR
вул. Руставелі, 16
Популярний заклад не має відлякувати маму з дитиною натовпом активної молоді: морозиво тут роблять натуральне, без додавання барвників та підсилювачів смаку. Є класичні смакові пропозиції (шоколадне, ванільне, полуничне), є гурманські варіанти (лаванда, кавун), є й несподівані смаки (смак попкорну, смак печива Oreo), для струнких матусь пропонують манговий або грейпфрутовий сорбети.