Як приготувати пухкі пиріжки з вишнями: тісто для будь-якої начинки

Як приготувати пухкі пиріжки з вишнями чи будь-якою іншою начинкою? Валентина Хамайко у «Сніданку. Вихідний» поділилася з глядачами своїм рецептом.

Смачні дріжджові пиріжки з вишнями чи з солоною начинкою: що може бути більш запашним та апетитним? Те, як приготувати тісто та спекти ароматі пиріжки, Валентина Хамайко показала у шоу «Сніданок. Вихідний».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорничний пиріг зі сметанною заливкою від Руслани Писанки: ніжний і апетитний десерт з сезонними ягодами

Готуємо тісто

Це рецепт дріжджових пиріжків. Для тіста необхідно:

  • 400 мл молока;
  • 750-800 г борошна;
  • 100 г масла;
  • 1 ст. л. сухих дріжджів;
  • 2 шт. яєць;
  • 3-4 ст. л. цукру;
  • 1 уп. ванільного цукру;
  • 2 ст. л. олії;
  • дрібка солі.

Замішуємо тісто. Для цього потрібно взяти тепле, а не холодне чи гаряче молоко. До нього додаємо яйця, м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор, олію, дріжджі, дрібку солі. Отриману суміш треба гарно вимішати і додати до неї борошно. Важливо: додаємо одразу не все борошно, а десь 4/5 його частину. А потім решту 1/5 підсипаємо поступово. Тісто має бути трішки липким на дотик, не занадто сухим. Якщо його «забити» борошном, пиріжки вийдуть не дуже смачними.

Замішане тісто залишаємо при кімнатній температурі на 2 години, щоб воно могло «підійти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати солоний кабачковий торт з сирним соусом: фірмовий рецепт від Руслана Сенічкіна (ВІДЕО)

Готуємо начинки

Для солодкої начинки нам знадобиться:

Всі інгредієнти треба перемішати та довести до кипіння і дати трохи проваритися. Потім остудити.

Для солоної начинки буде потрібно:

Адигейський сир треба натерти на тертці, до нього додати кисломолочний сир, порізану зелень та сіль за смаком.

Коли тісто «підійшло», а начинка готова, розкатуємо тісто скалкою та ліпимо пиріжки. Коли пиріжки зліплені, залишаємо їх на деко на 15 хв, після чого ставимо запікати до духовки до приємної золотистої скоринки. Смачного!

Більше новин