Смачні дріжджові пиріжки з вишнями чи з солоною начинкою: що може бути більш запашним та апетитним? Те, як приготувати тісто та спекти ароматі пиріжки, Валентина Хамайко показала у шоу «Сніданок. Вихідний».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорничний пиріг зі сметанною заливкою від Руслани Писанки: ніжний і апетитний десерт з сезонними ягодами
Це рецепт дріжджових пиріжків. Для тіста необхідно:
Замішуємо тісто. Для цього потрібно взяти тепле, а не холодне чи гаряче молоко. До нього додаємо яйця, м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор, олію, дріжджі, дрібку солі. Отриману суміш треба гарно вимішати і додати до неї борошно. Важливо: додаємо одразу не все борошно, а десь 4/5 його частину. А потім решту 1/5 підсипаємо поступово. Тісто має бути трішки липким на дотик, не занадто сухим. Якщо його «забити» борошном, пиріжки вийдуть не дуже смачними.
Замішане тісто залишаємо при кімнатній температурі на 2 години, щоб воно могло «підійти».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати солоний кабачковий торт з сирним соусом: фірмовий рецепт від Руслана Сенічкіна (ВІДЕО)
Для солодкої начинки нам знадобиться:
Для солоної начинки буде потрібно:
Коли тісто «підійшло», а начинка готова, розкатуємо тісто скалкою та ліпимо пиріжки. Коли пиріжки зліплені, залишаємо їх на деко на 15 хв, після чого ставимо запікати до духовки до приємної золотистої скоринки. Смачного!