Зробити обідній стіл затишними та привабливим можуть не лише смачні страви, а й естетичний посуд. Однак у мережі є чимало відео, як гарні каструлі просто вибухають на плитах. З чим це пов'язано? Як підібрати не лише привабливий, а й і якісний скляний посуд? На ці та інші питання відповіла регіональний менеджер мережі магазинів посуду та текстилю Юлія Чалих у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запечена паста аль форне: покроковий рецепт від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"
Потрібно розрізняти два види скляного посуду. Один призначений для приготування — термостійке або ж жароміцне. Інше використовують для сервірування — загартоване скло. Їх суттєва різниця полягає у хімічному складі, запевняє експертка:
"Термостійкий відрізняється від звичайного для сервірування тим, що його можна ставити у духовку. Контейнери, які ми використовуємо для зберігання в холодильнику чи розігріву мікрохвильовці — це одне, а жаростійкий посуд можна також ставити на плити".
Фото: Unsplash
►Ставити із гарячого в холодне і навпаки.
►Брати мокрими рушниками та прихватками.
►Ставити на мокру, холодну металічну поверхню.
Експертка пояснює, що це зумовлено неправильним використанням. Скляні каструлі не можна просто ставити на плиту, для цього потрібен спеціальний адаптер, який розсікає вогонь та рівномірно розподіляє його по дну посуду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Сніданку з 1+1" розповіли, як правильно зберігати груші, яблука, шипшину та глід взимку
Як вибрати якісний скляний посуд та як його правильно використовувати – Юлія Чалих у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.
Loading...